Τελικά ο Τραμπ δεν παραδέχεται την ήττα του

Μοιραστειτε το

Tia Dufour/The White House via AP

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει πως δεν έχουν αλλάξει οι προθέσεις του, καθώς με νέα του δήλωση τόνισε ότι δεν παραδέχεται ότι έχει ηττηθεί στις «εκλογές νοθείας», όπως τις χαρακτήρισε.

Μια ανάρτηση στο Twitter έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έφτασε σε σημείο ωριμότητας να αναγνωρίσει την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές. 

«Κέρδισε επειδή οι εκλογές ήταν νοθευμένες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τραμπ, αναφερόμενος στον Δημοκρατικό αντίπαλό του, ανάρτηση που λήφθηκε ως η πρώτη παραδοχή ήττας για τον απερχόμενο πρόεδρο, δώδεκα ημέρες μετά το κλείσιμο της κάλπης και οκτώ μετά την ανακήρυξη του Τζο Μπάιντεν ως νικητή.

Ωστόσο, μετά το σούσουρο που ακολούθησε, ο Τραμπ ανέλαβε να αποκαταστήσει την τάξη και τις προθέσεις του: «Κέρδισε μόνο στα μάτια των ΜΜΕ των fake news. Δεν παραδέχομαι τίποτα! Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Αυτές ήταν εκλογές νοθείας! Εκλογές νοθείας. Θα νικήσουμε!», δήλωσε ο Τραμπ με νέα του ανάρτηση, δείχνοντας τελικά ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στον τρόπο σκέψης του. 

Σημειώνεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από νομικές προσφυγές από πλευράς Τραμπ για το αποτέλεσμα της κάλπης σε διάφορες πολιτείες. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν σταθεροποίησε περαιτέρω τη νίκη του την περασμένη Παρασκευή, καθώς επικράτησε και στην Πολιτεία της Τζόρτζια, εξασφαλίζοντας 306 εκλέκτορες (όριο εκλογής ήταν το 270).

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...