Τελεσίγραφο στους κλινικάρχες για τις ΜΕΘ με τραγική καθυστέρηση

Μοιραστειτε το

Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει κρυφτό με τις ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που η πόλη βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Έπρεπε να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο στη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα για να αποφασίσει, δειλά, η κυβέρνηση να ασκήσει αφόρητη πίεση στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης ώστε να συνδράμουν στον αγώνα κατά της πανδημίας, ενώ ακόμη και την τελευταία στιγμή οι κλινικάρχες αρνούνται, όπως έκαναν από την αρχή της πανδημίας να συνεισφέρουν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ώρες, με έγγραφό του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, ζητά από τις κλινικές της Θεσσαλονίκης την εθελοντική διάθεση 200 κλινών για ασθενείς με COCID-19. Το έγγραφο είχε αρχικά τελεσίγραφο μέχρι τις 8 σήμερα το βράδυ, το οποίο παρατάθηκε έως τις 9 το βράδυ.

Σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει σε επίταξη, δηλαδή να πράξει αυτό το οποίο αρνούνταν πεισματικά να κάνει από την αρχή της πανδημίας και για το οποίο είχαν πιέσει η αντιπολίτευση, φορείς και, φυσικά, εκπρόσωποι των γιατρών και νοσηλευτών, εκείνων δηλαδή που έχουν δώσει την τεράστια μάχη όλους αυτούς τους μήνες.

Το έγγραφο που εστάλη στους κλινικάρχες.

Αρνούνται ακόμη και την τελευταία στιγμή οι κλινικάρχες

Το έγγραφο έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα ieidiseis.gr, η οποία φιλοξενεί και δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών,  ο οποίος επικαλείται οργανωτικούς και οικονομικούς λόγους αναφέροντας:

Αφενός δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με κορονοϊό και χωρίς κορονοϊό διότι θα υπάρξει μετάδοση του ιού σε αυτούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. Και δεύτερον, η νοσηλεία ασθενών με COVID-19 κοστίζει πολύ και δεν υπάρχει η δυνατότητα, η ρευστότητα στις κλινικές μας. Μόνο το οξυγόνο και τα φάρμακα απαιτούν ρευστότητα και οι κλινικές δεν θα πληρωθούν πριν περάσουν 3-4 μήνες… Που να τα βρούμε τα χρήματα;

Παράλληλα, όμως, μεταδίδει η ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ επισημαίνει ότι τις τελευταίες ημέρες οι ιδιωτικές κλινικές έχουν δεχθεί περίπου 200 ασθενείς που δεν έχουν κορονοϊό και πως για να δεχθούν άλλους θα πρέπει να φύγουν οι συγκεκριμένοι.

Δραματική η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα

Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα εν γένει είναι στο επίκεντρο της πανδημίας εδώ και αρκετές εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι έχουν ληφθεί εδώ και καιρό αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής είναι δραματική με τις ΜΕΘ να είναι υπό ασφυξία, όπως καταγράφεται στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο.

Μόλις σήμερα τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη ήταν 774, μειωμένα σε σχέση με χθες, αλλά μακράν τα περισσότερα σε όλη την Ελλάδα.

Αντίστοιχα στο «κόκκινο» βρίσκονται περιοχές όπως Δράμα, Πέλλα, Σέρρες, Ημαθία, Μαγνησία.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...