Τα τρία μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Μοιραστειτε το

Νέα μέτρα σχετικά με την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Είπε ότι η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει την αποτρόπαια δολοφονία. Υπενθύμισε ότι το υπουργείο αθλητισμού θέσπισε τη δυνατότητα συλλογής επεξεργασίας και αξιοποίησης του υλικού και των δεδομένων. Κάθε ποινική πράξη θα μπορεί να εξακριβώνεται και να τιμωρείται, συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι επανήλθε το ιδιώνυμο και παράλληλα αυστηροποιήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές για αδικήματα με στοιχεία βίας.

Ο κ. Οικονόμου μίλησε για τις νομοθετικές παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνονται στο αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως είπε, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα κινούνται σε τρία επίπεδα:

— Ακόμη μεγαλύτερη αυστηροπόιηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας για τις λέσχες φιλάθλων και τα παραρτήματα τους, και των παραρτημάτων τους, αλλά και του ρόλου και των πραγματικών ευθυνών των ΠΑΕ στη λειτουργία αυτή

— Αναγκαίες προσαρμογές ποινικού κώδικα

— Εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων 

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως θα γίνουν αλλαγές και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, έγινε στον απόηχο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, και ενώ οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...