Τα συγχαρητήρια Βαρβιτσιώτη στην αστυνομία μετά τις συλλήψεις για την επίθεση στο γραφείο του

Μοιραστειτε το

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει πως οι γνωστοί – άγνωστοι να ξέρουν πως δεν μπορούν πλέον να κρύβονται πίσω από τις κουκούλες.

Δύο συλλήψεις

Σε λιγότερο από 24 ώρες, οι αρχές ασφαλείας είχαν στα χέρια τους τα δυο άτομα που επιτέθηκαν στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις αρχές, για μέλη της αναρχικής ομάδας «Μασόβκα», η οποία ανέλαβε και με κείμενο της την ευθύνη για την επίθεση.

Οι αστυνομικοί της κρατικής ασφαλείας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα άτομα που ήταν και στο βίντεο που είχε ανεβάσει η ίδια η αναρχική ομάδα στο διαδίκτυο και αποτύπωνε τη στιγμή που έφταναν στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και έγραφαν συνθήματα όπως «απέλαση στον Βαρβιτσιώτη» ενώ πετούσαν και φειγ βολάν.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στα σπίτια των δυο συλληφθέντων χθες το μεσημέρι και εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα ρούχα που φορούσαν στην επίθεση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση με ανάρτησή του στο Twitter o κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε:

«Για άλλη μία φορά το γραφείο μου γίνεται στόχος των γνωστών αγνώστων. Να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να με φοβίσουν. Το κράτος δικαίου και η δημοκρατία θα τους νικήσουν!».

Η συγκεκριμένη αναρχική ομάδα έχει κάνει την εμφάνιση της το 2018 και μάλιστα στο κείμενο που δημοσίευσε σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέφερε:

«…Αρνούμαστε το ψευτοδίλημμα, νομιμότητα-παρανομία γιατί η βία που δέχεται η τάξη μας είναι καθολική, οπότε και η κοινωνική αυτοάμυνα θα πρέπει να είναι ανάλογη».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...