Τα «σημάδια» που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας παρακολουθεί το κινητό σας | newsbreak

Μοιραστειτε το

Σας παρακολουθεί ο ζηλιάρης σύντροφός σας μέσα από το κινητό σας χωρίς να το έχετε πάρει χαμπάρι; Κορυφαίος ειδικός στην κυβερνοασφάλεια σας βοηθάει να τον «ξεσκεπάσετε», αποκαλύπτοντας τα σημάδια που καλό θα ήταν να παρατηρήσετε όταν τηλεφωνείτε ή χρησιμοποιείτε τα social media.

Οπως επισημαίνει η «Daily Mail», την περίοδο του lockdown λόγω του νέου κορονοϊού έχουν αυξηθεί τα περιστατικά κατά τα οποία ένας σύντροφος με τη βοήθεια ειδικής εφαρμογής «σπάει» από απόσταση τον κωδικό πρόσβασης στο κινητό του συντρόφου του και τον παρακολουθεί.

Τα… καμπανάκια που πρέπει να ηχήσουν στα αυτιά σας παρουσιάζει ο Paul Vlissidis, συγγραφέας του βιβλίου «Πώς να επιβιώσετε στο διαδίκτυο» και σταρ της εκπομπής «Hunted» του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 4, που χάκαρε τα κινητά εθελοντών για να τους δείξει πόσο εύκολο ήταν.

Αδειάζει η μπαταρία

Καλό θα ήταν να σας μπουν ψύλλοι στα αυτιά αν ακούτε περίεργους ήχους κατά τις τηλεφωνικές κλήσεις ή παρατηρείτε ότι η μπαταρία του κινητού σας αδειάζει ασυνήθιστα γρήγορα. Το ίδιο αν έχετε δυσκολία να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας, καθώς δείχνει ότι κάποιο πρόγραμμα κατασκοπίας είναι σε εξέλιξη στο παρασκήνιο.

Από την άλλη, αν δείτε παντελώς άσχετες διαφημίσεις σε σχέση με αυτές που βλέπετε συνήθως όταν μπαίνετε στα social media, δείχνει ότι κάποιος απέκτησε πρόσβαση σε αυτά από το δικό του κινητό. Τέλος, μπορεί να διαπιστώσετε κατακόρυφη αύξηση στα δεδομένα που χρησιμοποιούν τα social media σας.

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα