Τα ρεμπέτικα των Τiger Lillies

Μοιραστειτε το

ΕΦ.ΣΥΝ.

Η αγαπημένη αγγλική μπάντα επιστρέφει στην Αθήνα με «Ελληνικά Τραγούδια», με τα άλμπουμ που ηχογράφησαν κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά και με επιτυχίες από την 30χρονη καριέρα τους.

Αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, οι σαγηνευτικοί Tiger Lillies, επιστρέφουν για το μεγαλύτερο σόου που έχουν δώσει ποτέ στη χώρα μας.Το διάσημο punk / street opera τρίο επιστρέφει στην Αθήνα για μία μοναδική παράσταση, με τίτλο «The Crack οf Doom and other quarantine tales», την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, στο Ηρώδειο.

Η αγγλική μπάντα, τιμημένη με υποψηφιότητα για βραβείο Grammy, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό το νέο της άλμπουμ «Greek Songs», μαζί με τραγούδια από τα δύο «Covid-19» άλμπουμ, τα οποία ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά και τραγούδια από ολόκληρη την 30χρονη καριέρα τους.

Βασισμένα σε στίχους ρεμπέτικων τραγουδιών από τις αρχές του 20ού αιώνα, τα «Ελληνικά Τραγούδια» των Tiger Lillies επικεντρώνονται στη ζωή των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας, που διηγούνται ιστορίες για τη φτώχεια, την έλλειψη στέγης, τον εθισμό σε ουσίες, τη βαρβαρότητα της αστυνομίας και τη χαμένη αγάπη. Παράλληλα, με τα τραγούδια που έγραψαν για την πανδημία, σχολιάζουν την αλλόκοτη πραγματικότητα που ζούμε εδώ και μήνες, μέσα από τη μοναδικά ανατρεπτική τους ματιά, αιχμαλωτίζοντας μουσικά τον πόνο αλλά και την ανοησία ενός κόσμου σε εγκλεισμό…

Οι Τiger Lillies, που αποτελούνται από τους Martyn Jacques, Adrian Stout και Jonas Golland, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού η Ελλάδα έχει γίνει ένα δεύτερο σπίτι τους και έχουν δώσει πολλές παραστάσεις (μεταξύ των οποίων και οι μεγάλες επιτυχίες «The Tiger Lillies Circus» και «Freakshow») σε ολόκληρη τη χώρα. Ο κόσμος που δημιουργούν επί σκηνής είναι σκοτεινός, αλλόκοτος και μεταβαλλόμενος, με στιγμές βαθιάς θλίψης, πικρόχολου μαύρου χιούμορ και απέραντης ομορφιάς. Η μουσική τους συνδυάζει τη μαγεία των προπολεμικών cabaret του Βερολίνου, την αναρχική όπερα, το θέατρο του δρόμου και την τσιγγάνικη μουσική, αντηχώντας τις φωνές του Μπέρτολτ Μπρεχτ και του Ζακ Μπρελ.

Οι Tiger Lillies δεν έχουν πάψει ποτέ να σοκάρουν, να εκπλήσσουν και να ψυχαγωγούν το κοινό τους. «Σοβαροί, χιουμοριστικοί και βλάσφημοι, οδηγούν τον ανυποψίαστο θεατή σε μία συναισθηματική κορύφωση ικανή να φτάσει στην καρδιά και να την ξεριζώσει», γράφει ο «Independent». «Η δημιουργία των Tiger Lillies είναι ταυτόχρονα διασκεδαστική, εμπρηστική, σκληρή και επώδυνα όμορφη», συμπληρώνει ο «Guardian».

📍 Info: Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Ωρα έναρξης 21:00. Εισιτήρια από 25 έως 80 ευρώ. Διάθεση εισιτηρίων: Τηλεφωνικά στο 11876. Online στο viva.gr. Φεστιβάλ Αθηνών – Κεντρικά εκδοτήρια / Πανεπιστημίου 39, τηλ. 210 3221897 και greekfestival.gr | [email protected]

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...