Τα πρόσωπα «κλειδιά» για τη μεγάλη επένδυση της Microsoft

Μοιραστειτε το

Εννέα ολόκληρους μήνες διήρκεσαν οι προετοιμασίες και οι διαβουλεύσεις για τη μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα και όλα τα βήματα έγιναν πολύ προσεχτικά και υπό άκρα μυστικότητα.

Η πρώτη επαφή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smit πραγματοποιήθηκε στο ετήσιο συνέδριό του Νταβός, τον Ιανουάριο του 2020. Ο επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού έκρινε θετικά το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που του παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έβαλε στο τραπέζι την πρόταση την κατασκευή data center από τη Microsoft στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως αμερικανική εταιρεία μέχρι τότε δεν είχε συμπεριλάβει στα σχέδιά της την Ελλάδα αναφορικά με την επέκταση του δικτύου των data centers της. Ωστόσο αυτό άλλαξε μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Smit.

Το αφεντικό της Microsoft επισκέφτηκε τη χώρα μας στα τέλη Φεβρουαρίου και συναντήθηκε εκ νέου με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα τότε είχε δηλώσει: «H Microsoft ήλθε για να επενδύσει στην Ελλάδα».

Τους μήνες που ακολούθησαν πραγματοποιήθηκαν αρκετές τηλεδιασκέψεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και του τεχνολογικού κολοσσού.

Στο να «κλειδώσει» η επένδυση, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν τρία πρόσωπα. Καταρχάς ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου Αλέξης Πατέλης, που συντόνισε όλη τη διαδικασία και ο ήταν παρών στην πρώτη συνάντηση στο Νταβός αλλά και στις υπόλοιπες που έλαβαν χώρα μέχρι να κλειστεί το deal. Eπίσης ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης, ήταν από τους ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στις συζητήσεις. Αλλά και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης συνέβαλαν σημαντικά στην υλοποίηση της συμφωνίας, αφού ήταν εκείνοι που πραγματοποίησαν όλες τις επαφές με τα στελέχη της Microsoft σε παγκόσμιο επίπεδο, τα οποία έπρεπε να πειστούν πως η χώρα μας είναι έτοιμη τεχνολογικά και επιχειρησιακά για να φιλοξενήσει μια τέτοια μεγάλη επένδυση.

Ταυτόχρονα αρωγός της Ελλάδας σε όλη την προσπάθεια αναδείχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάδος, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος και η ομάδα του.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...