Τα προεκλογικά μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ

Μοιραστειτε το

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεντρώθηκε μεν στο πακέτο μέτρων του τελευταίου χρόνου διακυβέρνησής του, είχε όμως το ένα μάτι… στραμμένο στις εκλογές, στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα.

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις σχετικά με τις εκλογές έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε μεν στο πακέτο στήριξης των πολιτών ενόψει του «δύσκολου χειμώνα», δεν άφησε όμως τους πολιτικούς του αντιπάλους στο απυρόβλητο.

Θέλει αυτοδυναμία, όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας με άλλον πρωθυπουργό

Αντίθετα τους παρουσίασε σαν «δεύτερη φορά συμφορά», «δρόμο της οπισθοδρόμησης», ενώ συνέθεσε μια εικόνα «ακμάζουσας Ελλάδας» που όμως «τίποτα δεν είναι δεδομένο και με μια λάθος κίνηση όλα μπορεί να γκρεμιστούν».

Ο πρωθυπουργός «απέκρουσε» τις σκέψεις περί κυβερνήσεων συνεργασίας λέγοντας πως «όταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι και ικανός καπετάνιος», προκρίνοντας το σενάριο της αυτοδυναμίας, ενώ ξεκαθάρισε πως στις εκλογές η χώρα δεν θα εκλέγει «μόνο κυβέρνηση αλλά και κυβερνήτη του τόπου», τελειώνοντας έτσι κάθε σκέψη που θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ πρώτη, χωρίς όμως τον ίδιο πρωθυπουργό. Παράλληλα έστρεψε το βλέμμα του σε «κοινωνικές» και όχι «πολιτικές συμμαχίες» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Το ρεύμα της Δημοκρατίας και της προόδου θα συναντηθεί και πάλι στις μεγάλες αλλαγές».

Πώς αναφέρθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Το κεφάλαιο του απολογισμού του κυβερνητικού έργου στην ομιλία του πρωθυπουργού, ακολούθησε εκείνο της επίθεσης στην προηγούμενη κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς όμως να γλιτώσει τα πυρά και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Καλούμαστε να κάνουμε ιστορικές επιλογές. Συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω» ήταν το πρώτο δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επαναδιατύπωσε επί το λαϊκότερο λίγα λεπτά αργότερα «Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά». Το ίδιο δίλημμα περιέγραψε και ως

«Καλούμαστε να επιλέξουμε τον δρόμο της ανάπτυξης ή της οπισθοδρόμησης».
Η φράση του για «διαμαρτυρόμενους κομπάρσους» αφορούσε από την άλλη τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο όμως και το ΠΑΣΟΚ καθώς στην ακριβώς προηγούμενη φράση του είχε αναφερθεί στο νομοσχέδιο «εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας» και την καταψήφισή του από το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επέμεινε στη διενέργεια των εκλογών στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το καλοκαίρι του 2023, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «Δεν δέχομαι πιέσεις και “υποβολείς”, επισπεύδων πολιτικής αστάθειας δεν θα γίνω». .

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...