Τα παιδιά χρειάζονται τον αθλητισμό και πρέπει να σταθούμε στο πλάι τους

Μοιραστειτε το

Οι αλλαγές που επέφερε η πανδημία του νέου κορονοϊού είναι τεράστιες και σε πάρα πολλά επίπεδα.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης επηρεάστηκαν από τους ραγδαίους περιορισμούς που εφαρμόστηκαν παγκοσμίως, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάσχεση της πορείας του ιού. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως ναι μεν η ζωή και η καθημερινότητά μας προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες, με όποιες θυσίες χρειάστηκε, αλλά, δεν σταμάτησαν. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως ο αθλητισμός για τον άνθρωπο είναι υπόθεση υγείας, τόσο σωματικής όσο και ψυχικής.

Ειδικά τα παιδιά, μέσω του αθλητισμού, εκτονώνονται, διασκεδάζουν, διδάσκονται τη σημασία του ευ αγωνίζεσθαι, της νίκης και της ήττας, της συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας. Λόγω της πανδημίας, πολλές ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες ανεστάλησαν – αν όχι όλες, ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας. Ακόμα και με τα σχολεία εν λειτουργία, πολλοί ήταν εκείνοι που δίστασαν να επιτρέψουν τη διοργάνωση σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων. Μόνο που για τα παιδιά, η προπόνηση, ο αγώνας, η ήττα και η νίκη, με όποιον συνδυασμό – ακόμα και η νίκη ή ήττα «στο τελευταίο λεπτό» – σημαίνουν συμμετοχή, σημαίνουν εκτόνωση, σημαίνουν ζωή και έτσι η επιστροφή τους σε μία από τις πιο όμορφες πτυχές της καθημερινότητάς τους, έγινε πραγματικά το ζητούμενο.

Αυτό συνέβη και με τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα – Λιναρδάτου: Ενώ αναζητούσαν τρόπο ώστε να συνεχίσουν και φέτος, εν μέσω πανδημίας, τις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου τους, τη λύση έδωσε η Manifest.

Η ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο του Facility Management, βρέθηκε δίπλα στους μαθητές, με την καμπάνια Kids Need Sports, Τα Παιδιά Χρειάζονται τον Αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό, διασφάλισε την ομαλή διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων του σχολείου, καθώς είχε τη δυνατότητα να διενεργήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ειδικής Απολύμανσης – Μικροβιοκτονίας. Έτσι, επιτεύχθηκε η δημιουργία ενός πλήρως αποστειρωμένου χώρου, ο οποίος στη συνέχεια διατέθηκε για τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών. Οι μικροί μαθητές κατόρθωσαν να επιστρέψουν σε αυτό που αγαπούν, στον Αθλητισμό, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που ορίζονται από την Πολιτεία και τα οποία διασφαλίστηκαν από τη Manifest.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Manifest παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Facility Management, που καλύπτουν όλο το εύρος αναγκών για τη διαχείριση εγκαταστάσεων, υποδομών και υποστηρικτικού προσωπικού. Η εταιρεία, που είναι αμιγώς ελληνική και κατέχει σήμερα ηγετική θέση στον κλάδο, δραστηριοποιείται από το 2003 με αποκλειστικό προσανατολισμό τη διαχείριση κτιριακών εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας και υψηλών απαιτήσεων. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως από την πρώτη στιγμή της κρίσης του κορονοϊού και της πανδημίας στην Ελλάδα, η Manifest λειτούργησε προδραστικά και δημιούργησε μια ολοκληρωμένη λύση σε τρία επίπεδα διαβάθμισης εφαρμογής προληπτικών μέτρων, το AntiCovid-19 Proactive Safety Measures (PSM) Program.

Η χώρα μας και ο πλανήτης ολόκληρος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα αυτή τη δοκιμασία στην οποία βρέθηκε από τις αρχές της άνοιξης. Είναι όμως σαφές πως η Manifest είναι παρούσα και υπόσχεται σε όλα τα παιδιά, σε όλους τους μαθητές, να κάνει το καλύτερο που μπορεί, όπως γνωρίζει πολύ καλά και όπως εγγυάται το πρόγραμμα AntiCovid-19 Proactive Safety Measures (PSM) για να γυρίσουν τα παιδιά στα γήπεδα, τα στάδια και τα γυμναστήρια και να κάνουν αυτό που μπορούν καλύτερα και αυτό που αγαπούν περισσότερο, γεμίζοντάς μας όλους με αισιοδοξία και δύναμη για το μέλλον που έρχεται!

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...