Τα ξενοδοχεία της ορεινής Ελλάδας εκπέμπουν SOS | newsbreak

Μοιραστειτε το

Σήμα κινδύνου για την επιβίωσή τους εκπέμπουν (και) τα ξενοδοχεία της ορεινής Ελλάδας.

Πρόκειται, κυρίως, για επιχειρηματίες μικρών οικογενειακών μονάδων που βλέπουν τους τζίρους τους να παραμένουν μηδενικοί από τον περασμένο Μάρτιο. Η διασφάλιση της απαραίτητης ρευστότητας είναι τεράστιας σημασίας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ώστε να καταφέρουν να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, καθώς και να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, οι πρόεδροι 17 τοπικών ξενοδοχειακών ενώσεων από αντίστοιχες δημοφιλείς περιοχές του ορεινού όγκου της χώρας τόνισαν την ανάγκη της απρόσκοπτης ένταξης σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ειδικά για την επόμενη μέρα, εφόσον επανακάμψει η τουριστική δραστηριότητα, που σήμερα πλήττεται σφοδρά από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, οι επιχειρηματίες ζητούν κίνητρα με γενναίες επιδοτήσεις, που θα φτάνουν το 80%, για να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών τους, αλλά και εθνικό στρατηγικό σχέδιο, επικεντρωμένο αποκλειστικά στην ηπειρωτική Ελλάδα και τον ορεινό τουρισμό.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα