Τα κοράκια Πούτιν -Ερντογάν θα επιτηρούν το διαμελισμό του Αρτσάχ – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Οι ηθικοί αυτουργοί του διαμελισμού του Αρτσάχ θα είναι και οι επιτηρητές της συμφωνίας που παραχωρεί το 85% των αρμενικών εδαφών της αυτόνομης περιοχής, στο Αζερμπαιτζάν.

Η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν σήμερα το πρωί συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου που θα παρακολουθεί την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και οι δύο χώρες θα εργαστούν από κοινού εκεί, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές στους βουλευτές του κόμματός του, του AK, στο Κοινοβούλιο, μετά την ανάπτυξη χθες, Τρίτη, ρωσικών ειρηνευτικών στρατευμάτων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στη βάση μιας συμφωνίας με την οποία σταμάτησαν οι εχθροπραξίες των τελευταίων έξι εβδομάδων ανάμεσα σε αζερικές και αρμενικές δυνάμεις.

Χθες το Κρεμλίνο μέσω ανακοίνωσης της εκπροσώπου Ζαχάροβα, είχε διαψεύσει τις δηλώσεις του προέδρου Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με την τουρκική παρουσία ως επιτηρήτρια δύναμη αλλά προφανώς ήταν ένα επικοινωνιακό τρυκ ενοχής.

Είναι ξεκάθαρο ότι Ρωσία και Τουρκία σχεδίασαν την εισβολή των Αζέρων στο Αρτσάχ για να εκδιώξουν τους αρμενικούς πληθυσμούς και να καταλάβουν τα εδάφη, έτσι ώστε να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός τους. Είναι η ίδια τακτική που εφάρμοσαν  Πούτιν και Ερντογάν στη Βόρεια Συρία και στη Λιβύη. Η Μόσχα χρησιμοποιεί τον ισλαμικό φονταμενταλισμό για να διευρύνει την επικυριαρχία της.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα