Τα θετικά νέα της ημέρας: Έξι παιδιατρικές ΜΕΘ στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» από τη Nestlé Ελλάς

Μοιραστειτε το

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως την περίοδο που διανύουμε, όλοι μας έχουμε ανάγκη να ακούμε και να διαβάζουμε περισσότερες θετικές ειδήσεις.

Θέλουμε να μπορούμε να ανοίγουμε την τηλεόραση ή τις αγαπημένες μας ενημερωτικές ιστοσελίδες και να μαθαίνουμε κάτι καλό, κάτι που μας δείχνει πως παρά τα όσα βιώνουμε, υπάρχουν ακόμη δίπλα μας άνθρωποι που νοιάζονται για το κοινό καλό και που μπορούν να προσφέρουν.

Αυτός είναι ο λόγος που η είδηση ότι η Nestlé Ελλάς προχωράει σε μια σημαντική δωρεά στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», κέρδισε την προσοχή μας και για αυτό ακριβώς θελήσαμε να την μοιραστούμε.

Πιο αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό, η Nestlé Ελλάς πραγματοποιεί δωρεά έξι παιδιατρικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Μέσα από αυτή δωρεά, λοιπόν, αναμένεται να δημιουργηθούν τρεις νέες παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και να αναβαθμιστούν πλήρως άλλες τρεις υπάρχουσες. Το γεγονός δε ότι πρόκειται για μία δωρεά προς το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στη χώρα μας, σίγουρα εξηγεί το γιατί αυτή η πρωτοβουλία έχει μία επιπλέον σημασία στις μέρες μας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία ουσιαστικά θα αφήσει μία μόνιμη παρακαταθήκη στο νοσοκομείο, αλλά και το σύστημα υγείας της χώρας μας, σε ό,τι αφορά στην ιατρική περίθαλψη των παιδιών.

Εκείνοι που νοιάζονται και το δείχνουν εμπράκτως

Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα και δη η κοινωνία μας τους τελευταίους μήνες και το τεράστιο βάρος που δέχεται το σύστημα υγείας της χώρας μας λόγω της πανδημίας και των νέων δεδομένων στη ζωή μας, προσθέτει επιπλέον αξία σε πρωτοβουλίες, όπως αυτή της Nestlé Ελλάς.

Σε μία προσπάθεια να συμβάλει στην προσπάθεια κάλυψης των σημαντικών αναγκών του συστήματος υγείας στη χώρα μας, η Nestlé Ελλάς προσφέρει τώρα έξι παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», αποδεικνύοντας τη σημασία του να δείχνουμε εμπράκτως πως νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας και δη για τα παιδιά, που αποτελούν αναμφίβολα την ελπίδα για το μέλλον.

Οι δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Nestlé Ελλάς είναι σίγουρα ενδεικτικές. Διότι σύμφωνα με τον Νίκο Εμμανουηλίδη, «αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους» καθώς «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας υπενθυμίζει καθημερινά ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία μα». Για τον ίδιο τον κ. Εμμανουηλίδη, λοιπόν, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και την πηγή αισιοδοξίας μας».

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως αυτή η νέα αυτή πρωτοβουλία προσφοράς από τη Nestlé Ελλάς, δεν μας εκπλήσσει. Και αυτό καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία -η οποία παρεμπιπτόντως μετρά περισσότερα από 120 χρόνια ιστορίας στην Ελλάδα με προϊόντα που καθημερινά χρησιμοποιούμε, αποτελεί μέλος της ελληνικής κοινωνίας και αποδεικνύει συχνά πως νοιάζεται για αυτή, συνδράμοντας μέσα από πρωτοβουλίες στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη και ομολογουμένως δύσκολη περίοδο της ζωής μας δε, αρκεί να αναφέρουμε πως ήδη την περίοδο του lockdown, η εταιρεία προχώρησε σε μία σημαντική δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην εθνική προσπάθεια για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι στο άμεσο μέλλον θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε για ακόμη περισσότερες αισιόδοξες ειδήσεις, όπως αυτή. Πάνω από όλα όμως, ας φροντίζουμε και εμείς με τον τρόπο μας να δείχνουμε κάθε μέρα ότι νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας.

Sponsored by Nestlé

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...