Τα ΗΑΕ θα προωθήσουν την Ελλάδα ως τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό στην Ανατολική Μεσόγειο

Μοιραστειτε το

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Τρίτη με επενδυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και τον Πρίγκιπα του Εμιράτου του Αμπού Ντάμπι Σέιχ Μωάμεθ μπιν Ζάιντ Αλ Ναχάν, αναφέρει η ANA.

Ο πρωθυπουργός είχε ένα γεύμα εργασίας με τον Πρίγκιπα, στο οποίο παρευρέθηκαν επίσης ο διευθυντής της Αρχής Επενδύσεων του Αμπού Ντάμπι (ADIA), Σεΐχ Χάμετ μπιν Ζάιντ Αλ Ναχάν. Νωρίτερα, είχε συναντηθεί με τον αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου του κρατικού επενδυτικού ταμείου Μουμπαντάλα, Homaid Al Shimmari.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το κύριο επίκεντρο των συναντήσεων ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον που είχε ήδη εκφράσει τα κρατικά επενδυτικά ταμεία του Αμπού Ντάμπι στην Ελλάδα.

Η πλευρά των ΗΑΕ εξέφρασε την έντονη πρόθεσή της να προωθήσει την Ελλάδα ως τον ισχυρότερο τουριστικό προορισμό στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ταυτόχρονα, οι κρατικές επενδυτικές εταιρείες εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα στον τομέα των αγροτικών τροφίμων, του τουρισμού και των ακινήτων.

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα