Τα δύσκολα είναι μπροστά, λέει η Air France

Μοιραστειτε το

Τα χειρότερα έρχονται προειδοποιεί  η Air France-KLM στην οποία η πανδημία του νέου κορωνοϊού στοίχισε ετήσια καθαρή απώλεια 7,1 δισ. ευρώ.

Η αεροπορική εταιρεία, που δίνει μάχη για να επιβιώσει, προειδοποίησε για ένα  πρώτο τρίμηνο- πρόκληση που θα φέρει μια νέα βουτιά στα κέρδη- μεγαλύτερη από την απώλεια των 407 εκατομμυρίων ευρώ που είδε το τέταρτο τρίμηνο και καθώς η υγειονομική κρίση καταστρέφει τον ταξιδιωτικό κλάδο.

Η Air France-KLM αναμένει να πετάξει τους πρώτους τρεις μήνες του έτους το 40% των δρομολογίων της πριν από την κρίση, καθώς οι περιορισμοί στα ταξίδια κρατούν τους ανθρώπους στο σπίτι.

Ο γενικός διευθυντής Μπεν Σμιθ δήλωσε ότι η πανδημία ήταν «η πιο σοβαρή κρίση που βίωσε ποτέ η βιομηχανία αεροπορικών μεταφορών».

Ένα χρόνο μετά την πανδημία, ο κλάδος των αερομεταφορών  βρίσκεται μπροστά σε άλλο ένα καλοκαίρι στο οποίο οι τουρίστες δεν θα μπορούν να πετάξουν, αυξάνοντας την προοπτική για πρόσθετη κρατική υποστήριξη.

Η καθαρή ζημιά του τετάρτου τριμήνου του ομίλου ύψους 1 δισ. ευρώ ήταν μικρότερη από το αναμενόμενο. Η Air France-KLM «αναμένει ανάκαμψη το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο» καθώς ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19. Ωστόσο, οι αναλυτές δεν είναι το ίδιο αισιόδοξοι.

«Χωρίς ουσιαστική επιτάχυνση των εμβολιασμών, ανησυχούμε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θα μπορέσουν να καταργήσουν τους περιορισμούς στα αεροπορικά ταξίδια εγκαίρως για τα καλοκαιρινά ταξίδια – δοκιμάζοντας τους ισολογισμούς των αεροπορικών εταιρειών και την αποφασιστικότητα των επενδυτών τους», δήλωσε ο Ντάνιελ Ρόσκα.

naftemporiki.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...