Τα “Γεγονότα”με τους Κεχαγιόγλου- Μπιμπή κάνουν πρεμιέρα στο Μον Ρεπό τελικά, λόγω covid-19

Μοιραστειτε το

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας περιμέναμε να ανέβει η υποσχόμενη παράσταση “Τα γεγονότα”, λόγω μέτρων όμως που πάρθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, αυτή θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου στο Μον Ρεπό στις 8,9,10 και 11.10! Παραλίγο να ματαιωθεί η πρεμιέρα της φιλόδοξης δουλειάς στην Κέρκυρα, τελικά όμως έστω και στο παρά ένα, βρέθηκε ευτυχώς λύση!

Το δυνατό έργο του Ντέιβιντ Γκρέιγκ “Τα γεγονότα” είναι συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τα ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Σερρών, Κρήτης, Καλαμάτας, Αγρινίου, το Θεσσαλικό Θέατρο και τη Ferodo Bridges.

Το σπουδαίο έργο του διεθνούς φήμης Σκωτσέζου θεατρικού συγγραφέα Ντέιβιντ Γκρέιγκ, σε μουσική και στίχους του Τζων Μπράουν, παρουσιάζεται από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε συμπαραγωγή με τα οκτώ Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα.

Τα γεγονότα είναι ένα πολιτικό έργο που εξετάζει την άνοδο της ακροδεξιάς, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας μέσα από μια απόπειρα να προσεγγίσει το ίδιο το «τέρας». Στο έργο πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν ερασιτεχνικές χορωδίες από τις πόλεις όπου θα παρουσιαστεί η παράσταση. Εμπνευσμένο από τη μαζική σφαγή 69 ατόμων από τον Άντερς Μπρέιβικ το 2011 στη Νορβηγία, το έργο επιχειρεί να κατανοήσει το αδιανόητο και να εξερευνήσει τα όρια της συγγνώμης ενώπιον μιας θηριωδίας.

Το έργο Τα γεγονότα παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, αλλά για πρώτη φορά σε περιοδεία ανά την χώρα και με τη συμμετοχή τοπικών χορωδιών—σύμφωνα με την πρόθεση του συγγραφέα και των υπόλοιπων δημιουργών της πρώτης παράστασης. Τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση υπογράφει ο Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος, ενώ η μουσική επιμέλεια, η διδασκαλία των χορωδιών και η διασκευή της μουσικής και στίχων είναι του Κωνσταντίνου Θωμαΐδη.

Μουσική – Στίχοι: Τζων Μπράουν

Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Επιμέλεια σκηνικού: Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος

Μουσική διεύθυνση – Διδασκαλία χορωδιών – Διασκευή μουσικής και στίχων: Κωνσταντίνος Θωμαΐδης

Κοστούμια: Μαρία-Σεσίλ Ιγγλέση

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Ηχοτοπία: Αλέξανδρος Δρυμωνίτης

Βοηθός Σκηνοθέτη – Υπεύθυνη χορωδιών – Οδηγός σκηνής: Άννα Ευθυμίου Σκηνογραφική επιμέλεια: Δήμος Κλιμενώφ Διεύθυνση Παραγωγής: Λευτέρης Κώτσης

Ηχολήπτης: Γιώργος Χρυσάφης

Με τους Μαρία Κεχαγιόγλου και Κωνσταντίνο Μπιμπή

Πιάνο: Μάρκος Κώτσιας

Φωτογραφια: Valeria Isaeva

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...