Τα βασικά tips για να κάνετε σωστά τα μηνιαία ψώνια σας | in.gr

Μοιραστειτε το

Για ελεγχόμενα έξοδα και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη η οργάνωση μιας λίστας με τα αναγκαία, αλλά και μια γενικότερη επισκόπηση των τιμών που παίζουν στην αγορά.

Είτε ψωνίζετε στο super market, είτε προτιμάτε να σας φέρνουν τα ψώνια στο σπίτι, είναι απολύτως βοηθητική η γνώση του τι ακριβώς χρειάζεστε και επίσης του πόσο ακριβώς κοστίζει αυτό που χρειάζεστε.

Διαβάστε μερικά tips για πιο έξυπνα και οικονομικά ψώνια που συγχρόνως θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε και ένα νόστιμο, θρεπτικό διατροφολόγιο.

Όταν θα έχετε την δυνατότητα, αγοράστε τριπλές ποσότητες από όσα δεν χαλούν

Πόσο σπαστικό είναι να τελειώνουν πάλι οι χαρτοπετσέτες ή να μην έχετε πελτέ ντομάτας ένα βράδυ που σας άνοιξε η όρεξη για μια ελαφριά ναπολιτέν; Η λύση είναι απλή: μερικές φορές τον χρόνο, απλώς επιλέξτε να ξοδέψετε λίγα περισσότερα χρήματα και να προμηθευτείτε τα χαρτικά σας, τα σαμπουάν σας, τις κονσέρβες και τους πελτέδες σας, ακόμα και χυμούς μακράς διαρκείας ή ό, τι άλλο καταναλώνετε και δεν χαλάει παρά μετά από αρκετούς μήνες ή και χρόνια. Μια καλή ιδέα είναι να το κάνετε όταν βρίσκετε τα σχετικά είδη σε προσφορά. Συχνά, διάφορα είδη γυναικείας υγιεινής ή καθαριότητας σπιτιού διατίθενται σε πολύ προνομιακές τιμές. Γιατί να μην επωφεληθείτε αγοράζοντας τρεις ή τέσσερις συσκευασίες αντί για μία, εφόσον μπορείτε;

Μην το παρακάνετε με τα φρούτα και τα λαχανικά

Οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας ψώνιζαν κρεμμύδια και πατάτες με το κιλό από την λαϊκή για να γεμίσουν τις θρυλικές τους κατσαρόλες που τάιζαν εκτός από εμάς και την μισή γειτονιά που θα μύριζε το θεσπέσιο στιφάδο ή βραστό τους…Οι καιροί άλλαξαν. Ακόμα και αν επιλέγετε την λαϊκή  ως τόπο άγρας των ζαρζαβατικών σας, μπορείτε να προμηθεύεστε μικρότερες ποσότητες. Έτσι, δεν θα ξαναβρείτε μαραγκιασμένες πιπεριές στο πίσω μέρος ενός ραφιού στο ψυγείο, ούτε θα πετάξετε λεμόνια και ντομάτες που έχουν ασπρίσει από την μούχλα. Άλλωστε, δεν είναι ωραίο να αγοράζουμε φρέσκα λαχανικά περισσότερες από μία φορά τον μήνα;

Εμπιστευθείτε, επιτέλους, τα καλής ποιότητας προπλυμένα και κατεψυγμένα

Θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα και χρόνο, αν αποφασίσετε να εμπιστευτείτε κάποια καλής ποιότητας κατεψυγμένα προϊόντα. Τα συστατικά αναγράφονται από πίσω ούτως ή άλλως, μπορείτε να τα ελέγξετε. Έτοιμες σαλάτες ή κατεψυγμένα λαχανικά που μπαίνουν στην ομελέτα, το ρύζι, τις μακαρονάδες σας βοηθούν να παίρνετε πιο συχνά θρεπτικές ουσίες, σας δίνουν χρώμα στα πιάτα σας και σας ταλαιπωρούν λιγότερο. Σκεφτείτε, ας πούμε, πόσες φορές πεθυμήσατε παντζάρι βραστό και το αποφύγατε εξαιτίας του μπελά στην παρασκευή του. Και τα προβρασμένα, νοστιμότατα συσκευασμένα τι θα απογίνουν;

Αποφύγετε να πάρετε μαζί σας στα ψώνια τα μικρά παιδιά

Θα σας παρασύρουν κι εσάς ή, στην συνηθέστερη των περιπτώσεων, θα έχετε δράματα. Τα παιδιά εντυπωσιάζονται από τα ράφια και την ποικιλία των προϊόντων, θυμούνται τα σνακ που έχουν δει στις διαφημίσεις και ζητούν «κι αυτό, κι εκείνο, και το άλλο». Είναι προτιμότερο να φέρετε στο σπίτι κάποια λιχουδιά που γνωρίζετε ότι τους αρέσει ως «έκπληξη», παρά να έχετε φωνές και εντάσεις στην διάρκεια των αγορών σας.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας

Τι σκοπεύετε να μαγειρέψετε από Δευτέρα ως Κυριακή και ποιο από αυτά τα γεύματα μπορεί να κρατήσει για παραπάνω από μία ημέρα; Αυτός είναι ένας άριστος οδηγός αγορών. Ιδέα: ψήνοντας ένα ολόκληρο κοτόπουλο την Κυριακή, δημιουργούνται περισσεύματα τροφής για το/τα κατοικίδιά σας (τουλάχιστον για μία ημέρα), αλλά και μια εξαιρετική ύλη για χορταστικά σάντουιτς και σαλάτες που θα πάρετε μαζί σας στο γραφείο.

Μην σας ξεγελούν οι προσφορές

Οι προσφορές και τα 1+1 είναι χρήσιμα στις περιπτώσεις που χρειαζόμαστε τα σχετικά προϊόντα. Αν δεν τρώτε μπισκότα ή δεν πίνετε κρασί, οι αντίστοιχες προσφορές πετυχαίνουν απλώς να ανεβάσουν αδικαιολόγητα το budget σας, το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι καλό να τηρείτε στα επίπεδα που έχετε προαποφασίσει. Μην γίνουν τα εκατό ευρώ διακόσια…

Εξοπλιστείτε καταλλήλως

Για ψώνια πηγαίνουμε φαγωμένοι. Αποφεύγουμε, επίσης, να πηγαίνουμε  συχνά, γιατί μπαίνουμε στο κατάστημα για ένα σαπούνι χεριών και φεύγουμε με και σακούλα ψώνια, χωρίς να υπάρχει πάντα πραγματικός λόγος. Αν θέλετε να σας ελέγξετε λιγάκι, επισκεφθείτε το super market με δύο ή τρεις πάνινες/υφασμάτινες τσάντες και αποφασίστε πως ό, τι δεν χωράει σε αυτές, απλώς δεν θα έρθει μαζί σας στο σπίτι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή
Author: bkanellis

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...