Τα αρχικά στοιχεία κατά των μελών της Χρυσής Αυγής είχε συλλέξει ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης | newsbreak

Μοιραστειτε το

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δέχθηκε την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή, απέρριψε την πρόταση της εισαγγελέα και καταδίκασε τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής για το έγκλημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόεδρός του ήταν η αρεοπαγίτης κυρία Λεπενιώτου. Ουδείς, όμως, θυμάται ότι η σύνταξη του συγκεκριμένου κατηγορητηρίου είχε ως εμπνευστή τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Ήταν υποψήφιος για εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στις πρόσφατες κρίσεις, αλλά δεν προήχθη. Παρά ταύτα, το δικαστήριο δικαίωσε τη νομική σκέψη του.

Μάλιστα, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτσαμάνη, του έκανε ειδική αναφορά, περιγράφοντας στον ΣΚΑΙ το αρχικό στάδιο της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής:

«Όταν χειριζόμουν, στο αρχικό στάδιο, την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μου είχαν στείλει στο γραφείο μου ως μήνυμα σφαίρες». Σε ερώτηση εάν φοβήθηκε και εάν το γεγονός την έκαμψε, η απάντηση ήταν: «Όχι βέβαια- Όχι βέβαια» και προσέθεσε ότι οι εισαγγελείς έχουν αποδεχθεί τον κίνδυνο.

Η τέως εισαγγελική λειτουργός υπενθύμισε ότι είχε λάβει σημείωμα από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια σχετικά με την εμπλοκή βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση, κ.λπ.

Κατόπιν αυτού «επέλεξα τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη, γνωστό για το ήθος, την άριστη νομική του κατάρτιση, και το θάρρος του. Η υπόθεση ήθελε θάρρος», ανέφερε η τέως εισαγγελέας.

Ακόμη, σε ερώτηση της δημοσιογράφου «εάν πιεστήκατε με κάποιο τρόπο από μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα», η απάντηση της πρώην εισαγγελέως ήταν: «Όχι, κλείσαμε τ’ αυτιά μας και στρωθήκαμε στην έρευνα. Κάθε βράδυ ήμουν στην Εισαγγελία και όλα τα στοιχεία που συγκέντρωνε ο κ. Βουρλώτης μου τα έθετε υπόψη για να έχω προσωπική άποψη. Μας έβρισκε το ξημέρωμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Κάναμε σωστά τη δουλειά μας».

«Φτάσαμε στο σημείο που μου είπε ότι υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και οπλοκατοχή, με στοιχεία που είχε συλλέξει. Συμφώνησα και έδωσα εντολή να προβεί στα νόμιμα.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Aθηνών για την άσκηση της ποινικής δίωξης. Κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για τους βουλευτές, καθώς τα αδικήματα ήταν σε βαθμό κακουργήματος».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα