Τα αποκαλυπτικά γυναικεία εσώρουχα και η καλτσοδέτα… | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ήταν Μάιος του 2018 όταν ο τότε υψηλόβαθμος της ΕΥΠ, είχε καλέσει συγκεκριμένους διευθυντές εφημερίδων για να “καταγγείλει” σχέδιο με στόχο την υπονόμευση της υπηρεσίας και μάλιστα με “πιθανή εμπλοκή τρίτων μη φιλικών προς την Ελλάδα χωρών”.

Τότε μάλιστα τα συγκεκριμένα ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν τις πληροφορίες, δεν ανέφεραν ως πηγή πληροφόρησης τον ίδιο αλλά κάποιον “ανώτατο αξιωματούχο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών”.

Σήμερα, με αφορμή τη σοβαρή έρευνα που διεξάγει η Δικαιοσύνη για καταγγελλόμενα σεξουαλικά αδικήματα, μία υπάλληλος της ΕΥΠ υπέβαλε μήνυση κατά του πρώην κορυφαίου στελέχους της αναφέροντας συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τα όσα είχε υποστεί από εκείνον.

Υποστηρίζει χαρακτηριστικά στη μήνυσή της «τα Χριστούγεννα του 2016, κατά την μετάβασή μου στην Υπηρεσία και τη συνάντηση στο γραφείο του, με παρακίνησε να πάω σε ένα μικρό δωμάτιο που διατίθεται για την ξεκούραση του και εκεί ανακάλυψα πως μου είχε αγοράσει ένα δώρο. Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα…».

Και συνεχίζει λίγο παρακάτω « … Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων «τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος των εσωρούχων και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν. Η πίεσή του ήταν τόσο έντονη και συνεχήςφτάνοντας μάλιστα και στα όρια της απειλής με διάφορα υπονοούμενα ακόμα και για την επαγγελματική μου εξέλιξη»!!! …

Καθίσταται φανερό προσθέτει η υπάλληλος «ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως στην βίαιη – τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης – συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ…

Η τακτική του ήταν να με πείσει να κάνω κράτηση σε ξενοδοχεία της (σ.σ. αναφέρεται η περιοχή), να προπληρώνω ώστε να παίρνω τα κλειδιά προτού ο ίδιος αφιχθεί, υποτίθεται για λόγους ασφαλείας, αιτιολογία παντελώς ανυπόστατη αφού σε τόσο μικρές επαρχιακές πόλεις ήταν σχεδόν αδύνατον να περάσει ο ίδιος απαρατήρητος, πέραν του ότι αρέσκετο συχνά να δηλώνει δημοσίως και αυτάρεσκα την ιδιότητά του!. Συνήθως πρότεινε δύο δωμάτια, αν όχι διπλανά οπωσδήποτε στον ίδιο όροφο, έως την έσχατη προσπάθειά του, οπότε και μου είχε προτείνει να νοικιάσουμε μία σουίτα που ο χώρος της θα ήταν σίγουρα επαρκής για να διανυκτερεύσουμε και οι δύο μαζί στον ίδιο χώρο».

Πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις υποστηρίζουν ότι η μηνύτρια είχε τοποθετηθεί σε πολύ “ευαίσθητες” θέσεις της ΕΥΠ από το τέως κορυφαίο στέλεχος.

Όταν όμως, κατά το κοινώς λεγόμενο, “δεν του κάθισε” όχι μόνο την μετέφερε σε θέση “ψυγείο” αλλά και την κυνήγησε με κατασκευασμένα πειθαρχικά αδικήματα!

Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την απάντηση του τέως κορυφαίου στελέχους  της ΕΥΠ. Πάντως τα αδικήματα εναντίον του τα οποία θα διερευνήσει ο εισαγγελέας είναι βία κατά των υπαλλήλων, παράνομη βία από πρόσωπο που έχει σχέση εργασίας ή υπηρεσίας και ψευδή καταμήνυση.

Πηγή
Author: Ανδρέας Ζ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα