Τα «έξυπνα μέτρα» ανέβασαν το πολιτικό θερμόμετρο

Μοιραστειτε το

Από την έντυπη έκδοση

«Στο κόκκινο» οδηγούν την πολιτική αντιπαράθεση η εκτίναξη των κρουσμάτων της πανδημίας αλλά και η νέα δέσμη «έξυπνων μέτρων», με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει ικανοποιημένος για την πορεία των εμβολιασμών και σύσσωμη την αντιπολίτευση να προεξοφλεί την αποτυχία των νέων ρυθμίσεων και να καταδικάζει το φαινόμενο του εκτός σειράς εμβολιασμού στελεχών της Ν.Δ.  Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «καλά νέα» στο μέτωπο της πανδημίας υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα ξεπέρασε συνολικά το 1 εκατ. εμβολιασμών (περίπου 350.000 διπλοί εμβολιασμοί και 650.000 μονοί). «Στη χώρα μας η διαδικασία προχωρά οργανωμένα και πιο γρήγορα από τα πιο πολλά ευρωπαϊκά κράτη» ανέφερε και υπογράμμισε ότι «κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια». Ανακοίνωσε δε ότι από τον Απρίλιο, «θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας» και όσο ο καιρός βελτιώνεται, «θα γίνεται σύμμαχός μας».

«Έξυπνα μέτρα»

Την ίδια ώρα, όμως, στη Βουλή σχηματίστηκε ευρύ μέτωπο των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία τους τελευταίους μήνες, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί προεξόφλησαν πως τα αποκαλούμενα «έξυπνα μέτρα» θα αποτύχουν. Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θύμισε ότι ο νέος περιορισμός μετακίνησης με κωδικό 6 στα όρια του ίδιου δήμου ίσχυε και στο παρελθόν, αλλά καταργήθηκε μετά το περιστατικό της εκδρομής του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα. «Αυτά είναι τα έξυπνα μέτρα; Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι» δήλωσε δηκτικά και προειδοποίησε ότι το επόμενο εικοσαήμερο προβλέπεται δύσκολο. Αντιπρότεινε μάλιστα επίταξη ιδιωτικών κλινικών, χρησιμοποίηση ιδιωτικών γιατρών για μη περιπτώσεις Covid-19, ενίσχυση των δρομολογίων των ΜΜΜ και αύξηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας.

Σε οξύ τόνο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μίλησε για απίστευτη «προχειρότητα και ελαφρότητα» των μέτρων, ενώ ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας διερωτήθηκε «πού είδε τα καλά νέα ο κ. Μητσοτάκης;» και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι μετέτρεψε το ΕΣΥ σε «σύστημα μιας νόσου». Επικριτικός εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, που κάλεσε την κυβέρνηση να ανοίξει το λιανεμπόριο. Απαντώντας η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι επιμένει «στο ψευδές αφήγημά του για την πανδημία και κλείνει πεισματικά τα μάτια απέναντι στις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο».

Εκτός σειράς

Στο επίκεντρο της κριτικής των πολιτικών αρχηγών βρέθηκαν όμως και οι νέες περιπτώσεις στελεχών της Ν.Δ. και αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης που εκμεταλλεύτηκαν τα αξιώματά τους για να εμβολιαστούν εκτός σειράς. Ο κ. Τσίπρας και η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκαν χαρακτηριστικά στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, που μετέβη στη Χάλκη για να εμβολιαστεί εκτός σειράς, στον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο (παραδέχτηκε ότι εμβολιάστηκε αν και είναι μόλις 54 ετών), σε αντιδημάρχους του Δήμου Καλλιθέας που επίσης εμβολιάστηκαν παράτυπα, αλλά και στην υπόθεση του Κέντρου Πρόνοιας της Θεσσαλονίκης, όπου 24 στελέχη προηγήθηκαν του εμβολιασμού παιδιών με αναπηρίες. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «νοοτροπία οίησης» και «ανηθικότητας», ενώ η κυρία Γεννηματά μίλησε για «απεχθείς» και «προκλητικές» πράξεις.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...