Τασούλας: Θα ερευνηθεί γιατί δεν εντοπίστηκε η ψευδής δήλωση Ζαρούλια

Μοιραστειτε το

Στην ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή προχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ενώ παράλληλα κοινοποίησε το έγγραφο στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πλαστή δήλωση και απόπειρα εξαπάτησης. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα ερευνηθεί πώς δεν εντοπίστηκε το γεγονός της ψευδούς δήλωσης.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας δήλωσε: «Τέλος από τη Βουλή η Ζαρούλια, ξανά όμως στην Εισαγγελία».

Ο διορισμος της Ελένης Ζαρούλια ανακλήθηκε οριστικά με σημερινό ΦΕΚ νωρίς το μεσημέρι και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής η ανάκληση του διορισμού της αφορά το «το ελάττωμα του διορισμού», δηλαδή «βασίστηκε σε δηλώση της ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού και για τη δήλωση αυτή δεν υπήρξε διασταύρωση».

Όπως είπε ο κ. Τασούλας:

«Όλοι ήξεραν για ποιον πρόκειται. Αυτό με προβληματίζει. Νόμιζαν ότι δεν είναι όλα τα αδίκηματα εμπόδιο στο διορισμό. Ο νόμος όμως λέει ότι εμπόδιο είναι όλα τα αδίκηματα και κάποια κακουργήματα εφόσον υπάρχει βούλευμα. Εγω ζήτησα το φάκελο. Και είδα την υπεύθυνη δήλωση. Και κατάλαβα ότι αυτό που δήλωσε δεν ισχύει. Όταν είδα τη προφανως ψευδή δήλωση, ζήτησα από το Εφετειο το παραπεμπτικό βούλευμα. Και σήμερα το ανακάλεσα».

«Θα ερευνηθεί η μη διασταύρωση»

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ωστόσο ότι η υπόθεση δεν θα μείνει έτσι, αλλά θα ερευνηθεί γιατί δεν εντοπίστηκε η ψευδής δήλωση.

«Δεν μπορεί να μείνει έτσι. Μπορεί να επαναληφθεί. Θα αναζητήσω και τις ευθύνες γιατι δεν επισημάνθηκε ότι τελικώς είχε κώλυμα και κυρίως για να μην ξανασυμβεί στο μέλλον τέτοια σοβαρή αστοχία.

»Από την πρώτη στιγμή δήλωσα ότι δεν πρόκειται να λάβει υπηρεσία. Σήμερα που έλαβα όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά προχώρησα στην νομική ανάκληση και έστειλα την υπόθεση στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω».

Ερωτηθείς για το ποιος φέρει την ευθύνη, ο κ. Τασούλας είπε: «Τη Βουλή την εκπροσωπεί ο πρόεδρος, σε όλα και στις ευθύνες και στις μη ευθύνες. Οφείλω να ερευνήσω το θέμα όμως. Ούτε να επαναληφθεί πρέπει, ούτε να μην μάθουμε πως δεν ψαχτηκε η ψεύτικη δήλωση περί μη ύπαρξης διορισμού. Δεν διανοούμαι ότι ήταν παγίδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να το ψάξουμε».

Επιχείρησε να διοριστεί με παράνομο τρόπο

Η υπόθεση του διορισμού της ως μετακλητής υπαλλήλου επανήλθε στο προσκήνιο μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η υπόδικη μέχρι προχθές σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου και πλέον καταδικασθείσα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης επιχείρησε να διοριστεί με παράνομο τρόπο στη Βουλή.

Στην υπεύθυνη δήλωση που υποχρεούται να υποβάλλει κάθε υποψήφιος θα πρέπει να διαβεβαιώνει ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα ή για λιποταξία ή για μια σειρά πλημμελημάτων. Παράλληλα, κάθε υποψήφιος καλείται να δηλώνει ενυπόγραφα εάν εκκρεμεί οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον του.

Η ίδια συμπλήρωσε ψευδώς την υπεύθυνη δήλωση, καθώς θα έπρεπε να είχε αναφέρει πως είναι υπόδικη. Φαίνεται να δήλωσε ψευδώς ότι δεν έχει κανένα κώλυμα διορισμού και ότι δεν εκκρεμεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Στο επίπεδο 3 η Αττική

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...