Τέρμα τα κυβερνητικά ψέματα!

Μοιραστειτε το

ΕΦ.ΣΥΝ.

Επίταξη των ιδιωτικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας χθες! Οχι μόνο κρεβατιών για ήπια περιστατικά Covid-19, αλλά των ΜΕΘ. Δεν το λέμε εμείς, το λένε με ένα στόμα πια όλοι οι πλέον αρμόδιοι, όσοι εμπλέκονται στην καθημερινή διαχείριση του εφιάλτη που ζει η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν μπορούν να εφευρεθούν άλλες ΜΕΘ ή, όπως τους αρέσει, «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση»!

Δυστυχώς για χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας οι κυβερνητικές ελπίδες για γρήγορο «ξεφούσκωμα» της πανδημίας αποδεικνύονται φρούδες. Δυστυχώς για την κυβέρνηση, το αφήγημά της για τους ιδιώτες, που δήθεν θα ενίσχυαν τον δημόσιο τομέα, κατέρρευσε.

Εμεινε ο υπουργός Υγείας να δείχνει χθες τη συγκίνησή του για τις νοσηλεύτριες -του δημόσιου τομέα- που προσέτρεξαν ως εθελόντριες. Θα γίνει πειστικότερος όμως αν τις εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η εφημερίδα μας, με απόλυτη επίγνωση της αφόρητης έντασης των στιγμών, μεταφέρει την πρόταση γιατρών της Θεσσαλονίκης που είναι συγκεκριμένη: «Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πέντε ιδιωτικές μονάδες που διαθέτουν ΜΕΘ. Το Διαβαλκανικό, ο Αγιος Λουκάς, η Γενική Κλινική, ο Κυανούς Σταυρός, η Βιοκλινική διαθέτουν περίπου 80 κρεβάτια ΜΕΘ. Ας κρατηθεί μία μονάδα για τα άλλα περιστατικά και ας δοθούν οι υπόλοιπες ΜΕΘ στο ΕΣΥ».

Τέρμα τα ψέματα! Ας σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να παίζει με την επικοινωνία, διότι αν καταφέρνει να παραπλανά ορισμένους πολίτες, όπως θα έχει καταλάβει -ελπίζουμε- δεν ξεγελά τον κορονοϊό.

Ο κορονοϊός δεν βλέπει ειδήσεις! Αν συνέβαινε αυτό, ενδέχεται ο καγχασμός του να τους ξυπνούσε όταν χθες ανακοινωνόταν σχέδιο… εμβολιασμού για εμβόλιο που ακόμη δεν έχει παρασκευαστεί. Ας σταματήσουν οι διαρροές «σχεδίων» για τρένα -ανατρίχιασαν οι γιατροί στο άκουσμα- τα οποία θα μεταφέρουν αρρώστους.

Ή σαν εκείνο το σχέδιο με το «Βελλίδειο», που όσο λογικό ακουγόταν άλλο τόσο ήταν ανεφάρμοστο, αφού το πρόβλημα δεν είναι ο χώρος, αλλά οι ανύπαρκτοι γιατροί και νοσηλευτές, οι άνθρωποι δηλαδή που θα το στελέχωναν.

Γιατί σε πείσμα της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας τους «ο άνθρωπος -και όχι το ιδιωτικό κέρδος- είναι η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...