Τέλη κυκλοφορίας πολλών ταχυτήτων: Τι θα πληρώσετε φέτος – Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα

Μοιραστειτε το

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας 2021 και όπως διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, νέα παράταση δεν θα δοθεί: Φέτος τα κόστη από όχημα σε όχημα διαφέρουν και στον υπολογισμό τους παίζει ρόλο τόσο η παλαιότητα, όσο και το πόσο ρυπογόνα είναι.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η προθεσμία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 26 Φεβρουαρίου και εκείνοι οι ιδιοκτήτες ΙΧ που θα την χάσουν θα κληθούν να πληρώσουν την αξία τους διπλά: Φέτος, διαφορετικά είναι τα κόστη για παλαιά ρυπογόνα ΙΧ -και εκείνα ανάλογα την.. δεκαετία- διαφορετικά για πιο φιλικά στο περιβάλλον αυτοκίνητα και τελείως νέο καθεστώς για όσα αγοράστηκαν από αυτόν τον Γενάρη.

Τέλη κυκλοφορίας πολλών ταχυτήτων

Ήδη τα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες είναι πολλών ταχυτήτων: Διαφέρουν ανάλογα με την παλαιότητα του κάθε ΙΧ και την .. δεκαετία πρώτης ταξινόμησης, ενώ τα πιο «νέα» μετά το 2010 καταβάλουν τέλη ανάλογα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλά με .. διαφορετικό τρόπο υπολογισμού της ρύπανσης από αυτόν που υιοθετείται από την έναρξη της νέας χρονιάς. Στο «παιχνίδι» με .. επίσης διαφορετικά τέλη έχει μπει και η ηλεκτροκίνηση. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσοι δεν άλλαξαν αυτοκίνητο την περασμένη χρονιά θα πληρώσουν τα ίδια τέλη με πέρυσι. Για όσους όμως πρόλαβαν να αγοράσουν από τις αρχές του 2021 όχημα ή πρόκειται να το κάνουν μέσα στην χρονιά το τοπίο έχει αλλάξει τελείως, καθώς υιοθετήθηκε ένα νέο σύστημα υπολογισμού των τελών.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...