Τάραξε τα νερά η συνέντευξη Τσίπρα στο Newsbomb.gr – Αποφασισμένος για εκπλήξεις στην κυβέρνηση

Μοιραστειτε το

Έτοιμος να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε συνέντευξη του ο Αλέξης Τσίπρας στο Newsbomb.gr

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε μία πιθανή νέα κυβέρνηση υπό τον ίδιο, σε περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Meeting Point του Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη.

Από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε από εκλογικό συνασπισμό κομμάτων, σε ενιαίο κόμμα, κληρονόμησε τα «κουσούρια» τις προηγούμενης κατάστασης. Παρότι από το 2012 βρίσκονταν στον «προθάλαμο» της εξουσίας, οι εσωκομματικές έριδες συνέχιζαν να τον ταλαιπωρούν.

Η κατάσταση μπορεί να εξομαλύνθηκε, κάπως, την περίοδο των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα -ειδικά μετά την έξοδο της ομάδας του Παναγιώτη Λαφαζάνη από την Κουμουνδούρου- όμως, στην πραγματικότητα, οι τάσεις δρούσαν ως φράξιες και όχι ως ρεύματα ιδεών, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.

Μάλιστα, η αντιπαράθεση ανάμεσα στους λεγόμενους «προεδρικούς» και στην «αριστερή πτέρυγα», οξύνθηκε ιδιαίτερα μετά την ήττα του 2019 και κορυφώθηκαν στον δρόμο προς το Συνέδριο και την εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Υπήρξαν, μάλιστα, και φαινόμενα διαδικτυακού μπούλινγκ που καταγγέλθηκαν ανοιχτά, γεγονός που εξόργισε τον αρχηγό του κόμματος.

Ριζικές αλλαγές στο κόμμα

Και αν τα πρώτα εσωκομματικά μηνύματα εστάλησαν με την επιλογή της Ράνιας Σβίγκου για τη θέση της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα είπε στην Όλγα Τρέμη, την Πέμπτη, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

«Δεν αναγνωρίζω, δεν σκέφτομαι και δεν με απασχολεί η έννοια των ομάδων και των τάσεων στον τρόπο που θα δουλέψουμε από εδώ και στο εξής», και προσέθεσε ότι «το μεγαλύτερο καλό που έχουν να κάνουν για το κόμμα όλες οι τάσεις και τα ρεύματα είναι είτε να ανασχηματιστούν, είτε να ανασυντεθούν, είτε να αυτοκαταργηθούν», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα περισσότερα, μάλιστα, «βέλη» τα εξαπέλυσε προς τους λεγόμενους «προεδρικούς», καθώς αναρωτήθηκε ότι δεν γίνεται κάποιοι να αυτοπροσδιορίζονται με αυτό τον τρόπο, υπονοώντας ότι οι υπόλοιποι είναι εναντίον του προέδρου. Με βάση τα παραπάνω, καθίσταται απολύτως σαφές ότι οι αλλαγές στο κόμμα θα συνεχιστούν, έτσι ώστε τίποτα να μη θυμίζει στο άμεσο μέλλον την εικόνα των περασμένων ετών.

Εκπλήξεις στην κυβέρνηση

Οι τομές, πάντως, που έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας για το μέλλον, δεν περιορίζονται μόνο με το κόμμα – αν και συνδέονται άμεσα με αυτό. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος του είναι να επεκταθούν και σε στην επόμενη κυβέρνηση του – αν φυσικά κερδίσει τις εκλογές.
Όπως είπε, στο κυβερνητικό σχήμα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της κοινωνίας -ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάει για τεχνοκράτες, με τη στενή έννοια του όρου-, ενώ υποσχέθηκε ότι θα εμπιστευτεί και νέα πρόσωπα, κατά το επιτυχημένο παράδειγμα της Έφης Αχτσιόγλου και του Αλέξη Χαρίτση.

«Άρωμα» γυναίκας, παντού

Η μοναδική καταστατική αλλαγή που προέκυψε στον ΣΥΡΙΖΑ από το Συνέδριο και όχι από την ψηφοφορία επί του καταστατικού, ήταν η απόφαση για ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στα όργανα του κόμματος – αν και χρειάστηκε η καταλυτική παρέμβαση του Νίκου Βούτση.

Η απόφαση αυτή του Αλέξη Τσίπρα, βρήκε τεράστια ανταπόκριση και από την κομματική βάση, η οποία ανέδειξε στην ψηφοφορία για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής στην Αττική, στις δύο πρώτες θέσεις τις Έφη Αχτσιόγλου και Ρένα Δούρου, στην Κεντρική Μακεδονία τις Θεοδώρα Τζάκρη και Κατερίνα Νοτοπούλου, την Όλγα Γεροβασίλη στην Ήπειρο και άλλες γυναίκες πολύ ψηλά, σε όλες τις περιφέρειες.
Στη συνέχεια, επέλεξε τη Ράνια Σβίγκου για γραμματέα, αλλά και περισσότερες γυναίκες στο μικρό «διευθυντήριο» του κόμματος. Όπως τόνισε μιλώντας στην Όλγα Τρέμη, ήταν μία συνειδητή επιλογή, η οποία θα συνεχιστεί.

«Μούδιασμα» στις τάσεις

Η αποφασιστικότητα που δείχνει ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στις τάσεις, που διεκδικούσαν κομματικά οφίτσια με βάση τις επιδόσεις τους στις εσωκομματικές εκλογές, έχει προκαλέσει ένα «μούδιασμα» στα κορυφαία τους στελέχη.

Και αν η μειοψηφία είναι μαθημένη στο να βρίσκεται σε «θέση άμυνας», δεν ισχύει το ίδιο και για την πλειοψηφία, η οποία πίστευε ότι θα μπορούσε να επιβάλλει σε μεγάλο βαθμό τη θέληση της μετά την θριαμβευτική νίκη της στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Αν και προς το παρόν αρνούνται να σχολιάσουν τα λεγόμενα του αρχηγού τους, είναι γεγονός πως έχουν αιφνιδιαστεί πλήρως μετά το ξεκαθάρισμα του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν τον εκπροσωπεί κανένας ξεχωριστά, αλλά ολόκληρο το κόμμα.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...