Σώζοντας τις «θλιμμένες» φάλαινες

Μοιραστειτε το

Διασώστες απελευθέρωσαν περίπου 25 φάλαινες στην απομακρυσμένη δυτική ακτή της Τασμανίας στην Αυστραλία.

Κυβερνητικοί επιστήμονες δήλωσαν ότι περίπου 90 από τις 270 φάλαινες πιλότους έχουν πεθάνει από τότε που εντοπίστηκαν σε ρηχά νερά και κατά μήκος της ακτογραμμής.

Πλάνα έδειξαν μεγάλο αριθμό ζώων πάνω σε άμμο στο λιμάνι Macquarie, περίπου 200 χλμ (120 μίλια) βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του Χόμπαρτ, ενώ άλλα ήταν σε κάπως βαθύτερα νερά.

Οι διασώστες έπρεπε να μπουν στο παγωμένο νερό για να συνδέσουν τις φάλαινες, σε ειδικές πιάστρες και στη συνέχεια να τις καθοδηγήσουν με σκάφη σε βαθύτερα νερά. Να σημειωθεί ότι η φάλαινα είναι είδος ωκεάνιου δελφινιού μήκους 7 μέτρων που μπορεί να ζυγίζει έως και 3 τόνους.

60 διασώστες, ψαράδες και εθελοντές

REUTERS/STRINGER

Περισσότερα από 60 άτομα συμμετείχαν στην προσπάθεια διάσωσης, συμπεριλαμβανομένων τοπικών ψαράδων και εθελοντών. Φορούσαν στολές και δούλευαν σε βάρδιες για την αποφυγή υποθερμίας.

Οι επιστήμονες δεν ξέρουν γιατί οι φάλαινες, που ταξιδεύουν μαζί, μερικές φορές πλησιάζουν σε παραλίες, αλλά είναι γνωστό ότι ακολουθούν τον πιλότο – ηγέτη, καθώς και ότι συγκεντρώνονται γύρω από μια τραυματισμένη ή «θλιμμένη» φάλαινα.
   
Ο Kris Carlyon, βιολόγος άγριας ζωής, είπε ότι οι διασώστες θα δώσουν μια νέα εκτίμηση για το πόσες φάλαινες πέθαναν, αλλά αναμένεται να απελευθερώσουν τα υπόλοιπα ζώα με πιο γρήγορο ρυθμό.

naftemporikigr με πληροφορίες από Reuters
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...