Σύσκεψη Μαξίμου: Τι αποφάσισαν για μέτρα τα Χριστούγεννα

Μοιραστειτε το

Νέα σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας υπό την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην ληφθούν προς το παρόν νέα μέτρα ενόψει των γιορτών ωστόσο δεν αποκλείεται να αυξηθεί το testing προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των επαφών τους.

Ωστόσο, ήδη από σήμερα εφαρμόζονται νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα. Ειδικότερα, όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και της εμβολιαστικής τους κατάστασης, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν και για παιδιά από πέντε (5) ετών και άνω.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι παρακολουθούν καθημερινά την κατάσταση, ενώ στόχος είναι να κερδίσουμε χρόνο, μέχρι οι ειδικοί να καταλήξουν στα ζητήματα που αφορούν στη νέα μετάλλαξη, αλλά και να προχωρήσει ο εμβολιασμός των πολιτών με την τρίτη δόση του εμβολίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.831 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας εκ των οποίων τα 954 εντοπίζονται στην Αττική και τα 480 στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 662.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...