Σύνοδος ΝΑΤΟ- Μητσοτάκης: Υβριδικό οπλοστάσιο από αυταρχικά καθεστώτα κατά των δημοκρατικών θεσμών

Μοιραστειτε το

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο της συμμαχίας. 

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός μίλησε για τις προκλήσεις του κορονοϊού και της κλιματικής αλλαγής, καθώς και για «αυταρχικά καθεστώτα που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν υβριδικό οπλοστάσιο κατά των δημοκρατικών μας θεσμών».

Όπως σημείωσε, η ατζέντα του ΝΑΤΟ 2030 έρχεται να δώσει απαντήσεις σε όλες αυτές τις εξαιρετικά σύνθετες, όπως τις χαρακτήρισε, προκλήσεις, που απαιτούν αναπροσαρμογή στρατηγικής.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα είναι μια χώρα σταθερότητας, η οποία τηρούσε τον στόχο της δαπάνης άνω του 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες- και πρόσθεσε πως θα επενδύσει αυξημένους πόρους στις εξοπλιστικές της ικανότητες, ώστε να είναι ακόμη πιο συνεπής στις συμμαχικές της υποχρεώσεις.

H Σύνοδος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, είναι μια ευκαιρία να επαναβεβαιωθεί η σημασία του ευρωατλαντικού δεσμού, που δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια, και η προσήλωση στις κοινές αξίες και αρχές της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει κατ’ ιδίαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου, στις 17:05 (ώρα Ελλάδας). Θα έχουν προηγηθεί συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, και με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2021 LIVE: Πρόγραμμα, θέματα, απαντήσεις, βάσεις – Συνεχής ενημέρωση

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...