Σύνοδος Κορυφής: Σκέψεις για ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία μετά την πρόταση της ΑΘήνας

Μοιραστειτε το

Το εμπάργκο θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Ε.Ε, όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 1ης και 2ας Οκτωβρίου

Θετικά βλέπουν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την πρόταση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την Σύνοδο Κορυφής, για ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας, ως ένα εκ των μέτρων για την προκλητικότητα που έχει έρθει η Ελλάδα αντιμέτωπη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το κλίμα αναξιοπιστίας που υπάρχει για την Τουρκία τόσο στην ηγεσία της Ε.Ε όσο και μεταξύ των κρατών-μελών, αποφάσισε να θέσει ευθέως το θέμα του εμπάργκο όπλων ενώπιον των ηγετών στη Σύνοδο, καθώς πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο θα πονέσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διότι αμφισβητεί την γεωπολιτική του ισχύ και μάλιστα σε μια στιγμή, κατά την οποία έχει ανοίξει μέτωπα από το Ναγκόρνο Καραμπάχ μέχρι τη Λιβύη, τη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Υπό αυτό το πρίσμα εμπλουτίζεται με ένα ακόμα ισχυρό όπλο η σειρά μέτρων που έχει υιοθετήσει το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε για να επιβληθούν στην Τουρκία εφόσον το αποφασίσει η Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εμπάργκο θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Ε.Ε, όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 1ης και 2ας Οκτωβρίου και μάλιστα δίνοντας προθεσμία τριών εβδομάδων προς την Άγκυρα να αλλάξει τη στάση και τη συμπεριφορά της. Κι αυτό γιατί έχει ήδη προσδιοριστεί η έκτακτη Σύνοδος του Βερολίνου τον Νοέμβριο. Άρα μέχρι τότε η Ε.Ε θα παρακολουθεί στενά την Τουρκία, πώς θα συμπεριφέρεται και αναλόγως θα κινηθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στην «εντατική» η Αττική – Τα 227 από τα 508 νέα κρούσματα στην πρωτεύουσα

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...