Σύνδεσμος Κληρικών για Θεοφάνια: Η κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει τις αποφάσεις της – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Επιστολή προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο ενόψει της έκτακτης σύγκλησής της τη Δευτέρα, απέστειλε ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος παίρνοντας θέση απέναντι στις αποφάσεις της Κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν ενόψη του εορτασμού των Θεοφανείων, επιβάλλοντας διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών.

Ο ΙΣΚΕ ζητά από την Κυβέρνηση “να τηρήσει και να τιμήσει τις αποφάσεις της” και να επιτραπεί η συμμετοχή πιστών στη λειτουργία των Θεοφανείων, όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί με την Εκκλησία πριν από τις γιορτές.

Η επιστολή του ΙΣΚΕ

Μακαριώτατε, Άγιοι Συνοδικοί,

Η σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως περί απουσίας των πιστών από τη Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Θεοφανείων μας δημιουργεί αισθήματα πικρίας καθόσον ο ιερός Κλήρος συντασσόμενος με τα μέτρα προστασίας της υγείας μερίμνησε για την πιστή εφαρμογή τους με τη συνεργασία των λαϊκών μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και του προσωπικού των Ιερών Ναών.

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχοντας τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, ζητά μέσω της Σεπτής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Ελληνική Κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει τις αποφάσεις της και να μην εμποδιστεί η παρουσία πιστών κατά την μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας,

Το 2021 να είναι ειρηνικό και σωτήριο

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα