Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα»: Αυξημένα στη χώρα τα τροχαία με ανήλικα θύματα! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Μόνο μέσα στον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν 16 τροχαία συμβάντα με τέσσερις ανήλικους νεκρούς και 16 τραυματίες, σύμφωνα με τον πανελλαδικό σύλλογο «SOS Τροχαία Εγκλήματα».

Και, σε μια προσπάθειά του να αφυπνίσει συνειδήσεις, ο σύλλογος προχωρά σε σχετική μακροσκελή ανακοίνωση, όπου, μεταξύ άλλων αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το 2019 στη Νορβηγία δεν έχασε την ζωή του ούτε ΕΝΑΣ ανήλικος σε τροχαίο. Σεπτέμβρης 2020 στην Ελλάδα: ένας «συνηθισμένος μήνας» με 4 ανήλικους νεκρούς και 16 τραυματίες σε τροχαία συμβάντα.

Γονείς σκοτώνουν τα παιδιά τους. Τραυματισμένα παιδιά βλέπουν τους γονείς τους να πεθαίνουν μέσα στις κατεστραμμένες λαμαρίνες. Αυξάνει ο αριθμός θυμάτων, αλλά και δραστών που οδηγούν ηλεκτρικό πατίνι και το Υπουργείο Μεταφορών προτείνει την είσοδο 12χρονων με ηλεκτρικό πατίνι στο δίκτυο κυκλοφορίας.

Το ότι η Ελλάδα καταγράφει σταθερά μεγάλο αριθμό παιδιών – θυμάτων στην κυκλοφορία και ότι κανένας κρατικός φορέας δεν ενδιαφέρεται διαχρονικά γι’ αυτό θα πρέπει να μας βάλει σε πολύ απαισιόδοξες σκέψεις. Αλλά τώρα έχουμε το COVID, χθες είχαμε τα Μνημόνια, προχθές κάτι άλλο και αύριο ποιος ξέρει τι θα μας ξημερώσει.

Επιτέλους, έχουμε τόσα προβλήματα, με τα παιδιά θα ασχολούμαστε τώρα;…»

  • Ολόκληρη η ανακοίνωση του πανελλαδικού συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» εδώ.

(φωτό: αρχείο)

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα