Σύλληψη 31χρονου για διάδοση κορωνοϊού και εκμετάλλευση αλλοδαπών στην Αθήνα

Μοιραστειτε το

Στη σύλληψη ενός άνδρα που εκμεταλλευόταν οικονομικά αλλοδαπούς προσφέροντάς τους «ξενώνα» στην πλατεία Βικτωρίας έναντι αμοιβής, προχώρησαν οι άνδρες της αστυνομίας. Ο 31χρονος, σομαλικής καταγωγής, κατηγορείται επίσης για διάδοση κορωνοϊού, που θεωρείται κακούργημα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άγιου Παντελεήμονα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, συνέλαβαν τον 31χρονο το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ωστόσο αναζητείται η συνεργός του, την οποία έχουν ταυτοποιήσει οι αρχές.

Από τους «ενοικιαστές» ζητούσε από 15 έως 40 ευρώ την ημέρα, πολλοί εκ των οποίων ήταν παράτυποι μετανάστες, για τους οποίους έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες απέλασης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση:

«Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 25-9-2020 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άγιου Παντελεήμονα σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, 31χρονος αλλοδαπός, για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίας και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται αλλοδαπή συνεργός του.

Η σύλληψη επετεύχθη στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές ακινήτων στην περιοχή, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι αλλοδαπούς που συχνάζουν στην πλατεία Βικτωρίας, τους παρέχουν διαμονή σε «άτυπους ξενώνες» έναντι χρηματικής αμοιβής από -15- έως -40- ευρώ το άτομο την ημέρα, άνευ φορολογικών στοιχείων.

Σε συντονισμένη δράση αστυνομικών των ανωτέρω Υπηρεσιών, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος στην Πλατεία Βικτωρίας, να διαπραγματεύεται την προσωρινή διαμονή με τέσσερις (4) αλλοδαπούς που έφεραν αποσκευές.

Σε έρευνα στον «άτυπο ξενώνα» , διαμέρισμα 4ου ορόφου, που διαχειρίζονταν ο συλληφθείς και ήταν ιδιοκτησίας της αλλοδαπής συνεργού του, βρέθηκαν εντός αυτού τέσσερις (4) αλλοδαπές γυναίκες, τρείς (3) εκ των οποίων στερούντο παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...