Σωφρονιστικός υπάλληλος- “βαποράκι” ηρωίνης ομολόγησε και θα δικαστεί με “εξπρές” δίκη για να αποφυλακιστεί | newsbreak

Μοιραστειτε το

Του Βασίλη Τζήμτσου

Τη νέα διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης με την ομολογία της πράξης προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης ποινής, θα ακολουθήσει ο σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, επιχειρώντας να εισάγει ηρωίνη και κάνναβη στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι και στο όχημα του δύο συσκευασίες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 125 γραμμαρίων, δύο συσκευασίες κάνναβης 810 γραμμαρίων, ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και δέκα φυσίγγια, ενώ κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, κινητό του τηλέφωνο και 38.760 ευρώ.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, απολογήθηκε σήμερα σε Τακτικό Ανακριτή Πειραιά ο οποίος με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα, διέταξε την προφυλάκιση του.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ομολόγησε την πράξη του, ενώ κατονόμασε τους παραλήπτες των ναρκωτικών οι οποίοι είναι συγκατηγορούμενοι του.

Όμως ο κατηγορούμενος φύλακας δεν αρκέστηκε σε αυτό.

Υπέβαλε στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά αίτημα Ποινικής Διαπραγμάτευσης, διαδικασία η οποία προβλέπεται από το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Αν ο κατηγορούμενος συμφωνήσει με τον Εισαγγελέα Εφετών, για την ποινή συντάσσεται πρακτικό διαπραγμάτευσης στο οποίο περιέχεται η ομολογία και η συμφωνηθείσα ποινή. Το ύψος της ποινής ορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 303 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Σε πέντε μέρες από τη σύνταξη του πρακτικού η υπόθεση εισάγεται με εξπρές διαδικασία στο ακροατήριο. Το δικαστήριο κηρύσσει ένοχο τον κατηγορούμενο και επιβάλλει ποινή, η οποία δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη της συμφωνηθείσας.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, στην προκειμένη περίπτωση η προτεινόμενη από τον Εισαγγελέα ποινή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 7 χρόνια φυλάκισης.

Σε κάθε περίπτωση η όλη διαδικασία υπόκειται στην ακροαματική διαδικασία, όπου το δικαστήριο θα αποφασίσει για το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης και για το ύψος της επιβαλλόμενης ποινής…

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που τίθεται αίτημα Ποινικής Διαπραγμάτευσης στα δικαστήρια του Πειραιά.

Πηγή
Author: Ανδρέας Ζ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα