Σχολεία-Κεραμέως: Δεν θα κλείνουν τμήματα λόγω κρουσμάτων- Περισσότερα rapid test σε σχέση με πέρυσι

Μοιραστειτε το

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Νέα πρωτόκολλα για την λειτουργία των σχολείων – «Όταν θα υπάρχει κρούσμα, αυτό θα απομονώνεται αμέσως, θα μένει στο σπίτι του, αλλά το τμήμα δεν θα κλείνει, όπως πέρσι», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Στους νέους όρους και τα καινούργια πρωτόκολλα προσέλευσης μαθητών και καθηγητών κατά την νέα σχολική χρονιά που ξεκινά 13 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε πως, «Οι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται είτε εμβολιασμένοι είτε έχοντας πιστοποιητικό νόσησης ή αλλιώς κάνοντας δύο τεστ την εβδομάδα με προσωπικά τους έξοδα».

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, με ποσοστό 80% να έχουν προσέλθει για εμβόλιο, ενώ άλλο ένα 10% έχει νοσήσει από τον κορονοϊό. Για το μικρό ποσοστό περίπου στο 10% που απομένει, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε: «Τους καλώ και από εδώ να εμβολιαστούν, διότι είναι μια πράξη ευθύνης και διότι δίνουν το παράδειγμα στα παιδιά μας».

«Όταν θα υπάρχει κρούσμα, αυτό θα απομονώνεται αμέσως, θα μένει στο σπίτι του, αλλά το τμήμα δεν θα κλείνει, όπως πέρυσι. Τι έχει αλλάξει; Υπάρχει το εμβόλιο. Πέρσι ο στόχος ήταν να προστατευθεί το περιβάλλον στο σπίτι: ο μπαμπάς, ο παππούς και η γιαγιά, που όμως πλέον στην πλειονότητα τους έχουν κάνει το εμβόλιο ή μπορούν να το κάνουν δωρεάν και να προστατευθούν», είπε η κ. Κεραμέως.

Υπογράμμισε ότι φέτος «προβλέπονται περισσότερα rapid test για τους μη εμβολιασμένους μαθητές του τμήματος, ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα πρέπει να κάνουν μόνο self test. Τα rapid test θα είναι δωρεάν, όπως και τα selt test για τους εμβολιασμένους μαθητές».

«Η σχετική ΚΥΑ θα προβλέπει όλο το πλαίσιο για την λειτουργία και των δημόσιων και των ιδιωτικών σχολείων, με ρητές προβλέψεις, όπου θα αναφέρεται και ότι το τμήμα θα κλείνει μόνο αν υπάρχουν κρούσματα στο 50%+1 μαθητές του τμήματος», συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως.

Για τις βάσεις και τους χιλιάδες «κομμένους» από τα ΑΕΙ

«Η μεταρρύθμιση είχε δύο βασικούς στόχους. Ο ένας ήταν να μπει τέλος στην κοροϊδία των νέων, που τους επιτρέπαμε να μπουν στο πανεπιστήμιο με 2, 3, 5 και 7, διότι στην πλειονότητα δεν θα μπορούσε να τελειώσει την Σχολή του, δηλαδή ο δρόμος που του άνοιγε την Πολιτεία ήταν αδιέξοδος. Τώρα, ο δρόμος που δείχνουμε και ήδη τον έχουν αξιοποιήσει 22.000 παιδιά για θέσεις στα δημόσια ΙΕΚ – και μάλιστα τώρα ανοίγουν και επιπλέον 20.000 θέσεις στα δημόσια ΙΕΚ – προσφέρει διετή κατάρτιση σε ειδικότητες που προσφέρουν προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης», είπε η Νίκη Κεραμέως.

Όπως συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας, «από την άλλη, η μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια, πέραν της μη εισαγωγής μαθητών με χαμηλή βαθμολογία, πλέον αναβαθμίζει τα πανεπιστήμια και τα πανεπιστήμια αποκτούν λόγο για το επίπεδο των σπουδών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινεί το μήνυμα του Διονύση Σαββόπουλου – «Έφυγε ο τελευταίος των μεγάλων»

Μίκης Θεοδωράκης: Ο άνθρωπος που μελοποίησε όλη την Ελλάδα

Όταν οι Beatles τραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...