Σχέδια για «μίνι lockdown» καταθέτει η Μέρκελ

Μοιραστειτε το

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός της, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας της χώρας θα φθάσει στα όριά του εάν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς και να διπλασιάζονται κάθε 7-8 ημέρες και οι νοσηλείες στις μονάδες εντατικής εξακολουθούν να διπλασιάζονται κάθε 10 ημέρες.

«Εάν διπλασιαστούν άλλες τέσσερις φορές, τότε το σύστημα θα είναι στα όρια της κατάρρευσης» φέρεται να προειδοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος, την ώρα που έχουν αρχίσει οι συζητήσεις σε ανώτατο επίπεδο για την επιβολή νέων μέτρων.

«Ξέρουμε πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Μπορούμε να προχωρήσουμε με μια στοχευμένη τακτική. Αλλά βλέπουμε επίσης από τα νέα κρούσματα ότι εάν δεν τηρήσουμε αυτά που ξέρουμε για τον ιό, τότε θα επιστρέψουμε πίσω σε καταστάσεις που ήταν εξαιρετικά δύσκολες», είπε. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν πριν από την κρίσιμη συνάντηση για την πανδημία που θα έχει αύριο η Μέρκελ με τις ηγεσίες των 16 κρατιδίων, όπου αναμένεται να πιέσει για πιο αυστηρούς περιορισμούς.

Τη Δευτέρα η Bild έγραφε ότι η Μέρκελ θέλει να προτείνει ένα «μίνι lockdown», που θα επικεντρωθεί ως επί το πλείστον στο κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων καθώς και περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις. Τα σχολεία όμως αναμένεται να παραμείνουν ανοικτά, εκτός από τις περιφέρειες που θεωρούνται «κόκκινες ζώνες».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Πίτερ Αλτμάϊερ, πιθανότατα η Γερμανία θα καταγράφει μέχρι τα τέλη της εβδομάδας πάνω από 20.000 νέα κρούσματα ημερησίως.  Τα αυξανόμενα κρούσματα και οι περιορισμοί στην καθημερινή ζωή θα επιβραδύνουν και την προσπάθεια ανάκαμψης στην Ευρώπη, προειδοποίησε, αναφέροντας ότι στη χώρα του η πρόβλεψη είναι πολλαπλασιασμός των μολύνσεων κατά 70-75% μέσα σε μια εβδομάδα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...