Σφυρίζουν αδιάφορα στην κυβέρνηση για το πότε θα κυρωθούν τα τρία μνημόνια με τα Σκόπια | newsbreak

Μοιραστειτε το

Καμία απολύτως απάντηση για το πότε θα κυρωθούν τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια δεν έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο υφυπουργός, όχι μόνο δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα ψήφισης των τριών μνημονίων που ολοκληρώνουν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών – αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση έχει παραπέμψει στις καλένδες το θέμα-, αλλά επιχείρησε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, ισχυριζόμενος ότι η επιτροπή για τα σχολικά βιβλία δεν έχει καθυστερήσει, ενώ δεν έδωσε επί της ουσίας απάντηση για τις καθυστερήσεις για το κρίσιμο ζήτημα της διευθέτησης των εμπορικών σημάτων.

Στη συνέχεια, ωστόσο, απέδωσε τις παραπάνω καθυστερήσεις σε «δυσκολίες», όπως η διαφωνία της Ν.Δ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η πανδημία και οι εκλογές στη γείτονα, ανακοινώνοντας πάντως πως επίκειται νέα συνεδρίαση της επιτροπής για τα σχολικά βιβλία μέσα στον Φεβρουάριο.

Προανήγγειλε ακόμη πως θα αλλάξει το όνομα του επιμελητηρίου των Σκοπίων σε Chamber of Commerce of North Macedonia από Macedonian Chamber of Commerce. Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα και η επιμονή του υφυπουργού στην «προσήλωση όλων στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε εξηγήσεις για την καθυστέρηση κύρωσης των μνημονίων, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση βρίσκεται υπό την πολιτική ομηρία του Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα