Σφαγή με πάνω από 100 νεκρούς στη δυτική Αιθιοπία

Μοιραστειτε το

AP Photo/Nariman El-Mofty

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση ενόπλων τα ξημερώματα της Τετάρτης στην επαρχία Μπενισανγκούλ-Γκουμούζ στη δυτική Αιθιοπία. Σύμφωνα με την κρατική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών στο Μπουλέν ή του έκαψαν ζωντανούς πυρπολώντας τα σπίτια τους την ώρα που κοιμούνταν.

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες που προέρχονται από το Εθνικό Κίνημα της Αμάρα, οι νεκροί μπορεί να έχουν φτάσει τους 200, καθώς σύμφωνα με τον αρχηγό του μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης κινδύνευαν κι άλλοι άνθρωποι σε απομακρυσμένα χωριά.

Ακόμη δεν έχει διαυκρινιστεί ποιοι ήταν οι δράστες της επίθεσης, αν και το Εθνικό Κίνημα της Αμάρα αναφέρει ότι πρέπει να ήταν μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης Γκουμούζ, που πρόσκειται στο τοπικό κυβερνών κόμμα της Ευημερίας του Μπενισανγκούλ-Γκουμούζ. Το κόμμα αυτό πάντως καταδίκασε την επίθεση ως «απαίσιο έγκλημα» που διαπράχθηκε από «ένοπλους εγκληματίες».

Η επίθεση έγινε μόλις μία μέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας, Αμπίι Άχμεντ στην περιοχή όπου οι συγκρούσεις και οι επιθέσεις αυτονομιστικής οργάνωσης έχουν κοστίσει από τις αρχές Νοεμβρίου τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, σε μια προσπάθεια να επικρατήσει η ειρήνη. Ο Αμπίι Άχμεντ που κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος να φέρει την ηρεμία και την ενότητα σε μία χώρα όπου ζουν πάνω από 80 φυλές, τόνισε ότι οι υπεύθυνοι για τις σφαγές θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση στην περιοχή ήταν στις 14 Νοεμβρίου, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο και σκότωσαν 34 ανθρώπους.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...