ΣΥΡΙΖΑ – Χαρίτσης: Όλα για τους λίγους, ελάχιστα για τους πολλούς το σχέδιο Μητσοτάκη

Μοιραστειτε το

Ο Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας»

«Για εξαπάτηση της ελληνικής κοινωνίας σε πολύ δύσκολες συνθήκες» έκανε λόγο o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο «Atlas TV», αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «από τα μέτρα συνολικού ύψους 3,4 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, τα 2,5 δισ. αφορούν σε μέτρα που ήδη ισχύουν και τα 460 εκ. σε επεκτάσεις υφιστάμενων μέτρων. Τα αμιγώς νέα μέτρα αθροίζουν μόλις σε 400 εκ. ευρώ». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «λιγότερο του 1% των μέτρων που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός αφορά τους νέους», διευκρινίζοντας ότι «από το ‘πρώτο ένσημο’ το πολύ 23.000 δικαιούχοι θα λάβουν 100 ευρώ το μήνα για ένα εξάμηνο». «Έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων, στην οποία είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη;» διερωτήθηκε ο βουλευτής, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «παντελή απουσία σχεδίου για την στήριξη της νεολαίας».

Ως προς την «φοροαπαλλαγή για την γονική παροχή» ο τομεάρχης Ανάπτυξης σημείωσε ότι «όποιος μεταβιβάσει ακίνητο αξίας 150.00 ευρώ θα έχει μηδενικό όφελος, καθώς το ποσό αυτό είναι ήδη αφορολόγητο, για όποιον όμως μεταβιβάσει ένα ακίνητο 800.000 ευρώ το όφελος θα είναι 36.00 ευρώ». Ενώ ξεκαθάρισε ότι «το 60% των επιχειρήσεων δεν θα έχει κανένα όφελος από τις φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ το μισό όφελος των μέτρων θα κατευθυνθεί σε 200 μόνο μεγάλες επιχειρήσεις». «Η κυβέρνηση δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας» καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «κάνει ότι δεν βλέπει το μέγεθος του προβλήματος» και πως «αρνείται να προχωρήσει σε θεσμικές παρεμβάσεις για την ρύθμιση μιας αγοράς όπου κυριαρχούν κερδοσκοπικές τάσεις». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «το δημόσιο πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο σε στρατηγικού χαρακτήρα υποδομές αν θέλουμε να μιλάμε για συμπεριληπτική ανάπτυξη που θα παράγει εγχώρια αξία», αντιπαραβάλλοντας ότι «η κυβέρνηση προχωράει σε ένα ξεπούλημα που τον μόνο που δεν ευνοεί είναι ο ελληνικός λαός».

«Σε διαδοχικές εκδηλώσεις το τελευταίο διάστημα παρουσιάσαμε τις θέσεις μας για όσα απασχολούν την ελληνική κοινωνία, από το νέο ΕΣΥ μέχρι το Ταμείο Ανάκαμψης και από τους μικρομεσαίους μέχρι την κλιματική κρίση» υπενθύμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι «θα κωδικοποιηθούν σε ρεαλιστικές προτάσεις που απαντούν στης αγωνίες της κοινωνικής πλειοψηφίας». «Στόχος μας είναι να πείσουμε τον κόσμο ότι τα πράγματα στην χώρα μας μπορούν να πάνε αλλιώς, προς όφελος της κοινωνίας», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γονικές Παροχές: Πόσο κοστίζουν συμβολαιογραφικές αμοιβές και ΦΠΑ

«Mυρίζει» Λατινική Αμερική για την ΕΛ.ΑΣ.: Η επιπλέον κοκαΐνη, η ομερτά και οι μεγάλοι «παίκτες»

Υπόθεση κοκαΐνης: Η χαρτογράφηση του κυκλώματος – Στο μικροσκόπιο οι επικοινωνίες του 32χρονου

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...