ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο για να «στριμώξει» την κυβέρνηση στη Βουλή

Μοιραστειτε το

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες τα επόμενα 24ωρα

Τρόπους έτσι ώστε στριμώξει την κυβέρνηση στα σχοινιά, φέρνοντας παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ των ευθυνών του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, αναζητά o ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν την προ ημερησίας συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, πλέον, πεπεισμένοι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ήταν ο μοναδικός πολιτικός που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ και πως όλες οι αντίστοιχες περιπτώσεις ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργικού γραφείου.

Οι απαντήσεις που (δεν) έδωσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, παρά το ασφυκτικό πρεσάρισμα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, συνιστούν για τον ΣΥΡΙΖΑ «ομολογία ενοχής».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν, δηλαδή, ακράδαντα, ότι οι εγχώριες υπηρεσίες πληροφοριών είχαν -και ενδεχομένως να συνεχίζουν να έχουν- υπό παρακολούθηση και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Άλλωστε, το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που έκανε λόγο για τουλάχιστον εφτά πολιτικούς που βρίσκονταν στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ, ποτέ δεν διαψεύστηκε.

Πάντως, από την Κουμουνδούρου σημείωναν την ανάγκη να κληθεί ξανά στην επιτροπή ο κ.Δεμίρης, ώστε να δώσει περεταίρω εξηγήσεις για τη φράση «ουδείς εξαιρείται» των παρακολουθήσεων, που φέρεται να χρησιμοποίησε χθες. Παράλληλα, αναμένουν απαντήσεις και από τα υπόλοιπα πρόσωπα που θα κληθούν, δηλαδή τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, τον Γρηγόρη Δημητριάδη και την εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου.

Επίσης, ένα ακόμα στοιχείο το οποίο και συνδέουν άμεσα με την συμπεριφορά του νέου διοικητή της ΕΥΠ, είναι η απαίτηση της κυβέρνησης να διεξαχθεί η αυριανή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, πριν συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και εξεταστούν από αυτή τα πρόσωπα που γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει. Προφανώς υπό τον κίνδυνο να μάθει όλη η χώρα τι πραγματικά συμβαίνει.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα παραπάνω αποτελούν τους κρίκους μιας «αλυσίδας» που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα σκάνδαλο -έτσι το χαρακτηρίζουν- «κολοσσιαίων διαστάσεων». Το ζήτημα είναι να αναδειχθούν όλες του οι διαστάσεις του και να φανερωθούν οι ευθύνες του πρωθυπουργού – καθώς στο πρόσωπο του βλέπουν τον «ενορχηστρωτή» της όλης ιστορίας.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...