ΣΥΡΙΖΑ: Το «σκιάχτρο» Βαρουφάκης και η κατάρρευση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου

Μοιραστειτε το

Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί τον Βαρουφάκη ως «σκιάχτρο»

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει πολλές φορές ότι το κάλεσμα του για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης από την Κυριακή της απλής αναλογικής, περιλαμβάνει όλα κοινοβουλευτικά κόμμα τα που βρίσκονται στο φάσμα μεταξύ Αριστεράς και ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή και το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25.

Με δεδομένο ότι ο Περισσός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε καμία κυβέρνηση διαχείρισης του αστικού συστήματος, είναι σαφές ότι το προσκλητήριο περιορίζεται αυτόματα στους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς μοιάζει αδύνατο το να καταφέρει να μπει στη Βουλή κάποιο κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Το «σκιάχτρο» Βαρουφάκης

Φαίνεται, όμως, ότι το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομικών, ότι προκαλεί «αναφυλαξία» στη Νέα Δημοκρατία. Το κυβερνών κόμμα έσπευσε να απαντήσει με ανακοίνωσή του στα όσα είπε το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για μία κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα μπορούσε να συμμετέχει και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είπε κάτι πρωτάκουστο ή περίεργο. Επανέλαβε την επίσημη γραμμή της Κουμουνδούρου για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών. Απλά η Πειραιώς βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας τις αόριστες καταγγελίες περί «εκατοντάδων δισεκατομμυρίων απωλειών για την ελληνική οικονομία» το πρώτο εξάμηνο του 2015, τις οποίες ποτέ δεν έχει τεκμηριώσει.

Όπως υποστηρίζουν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί τον Βαρουφάκη ως «σκιάχτρο», για να τρομάξει τους πολίτες, προκειμένου να φρενάρει, κάπως, την επερχόμενη κατάρρευση της. «Θέλει μεγάλο θράσος να μιλάνε για το πρώτο εξάμηνο του ’15 οι άνθρωποι που χρεοκόπησαν τη χώρα δύο φορές», είπε στο Newsbomb.gr ένας εκ των καθημερινών συνομιλητών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, στην Κουμουνδούρου δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα με την εκστρατεία «τρόμου» που έχει ξεκινήσει το κυβερνών κόμμα, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για μία απέλπιδα προσπάθεια που ουδόλως μπορεί να γίνει πιστευτή από τους ψηφοφόρους. «Η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη και θα είναι σαρωτική», συμπλήρωσε το ίδιο πρόσωπο.

Τώρα, σε ότι αφορά το ΜΕΡΑ25, ουδείς μπορεί με βεβαιότητα να προβλέψει αν θα αποδεχθεί να λάβει μέρος σε μία συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Όπως, επίσης, κανένας δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι θα τα καταφέρει να μπει εν τέλει στην επόμενη Βουλή ή αν θα πιεστεί ασφυκτικά από τη μεγάλη πόλωση.

«ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο; Όχι πια…»

Ένα ακόμα σημείο της πολιτικής συγκυρίας που προκαλεί ικανοποίηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο, είναι κατά τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα η κατάρρευση του λεγόμενου «αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου».

Αν και πιστεύουν ότι το Μαξίμου προσπαθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει να το «νεκραναστήσει», από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι πέφτουν σε «τοίχο». «Μόνο ο Λοβέρδος και οι συν αυτώ παλεύουν για να το διατηρήσουν», αναφέρουν με μία δόση ειρωνείας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...