ΣΥΡΙΖΑ: Τους ξέφυγε η φωτιά με 3 μποφόρ και η κυβέρνηση δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της

Μοιραστειτε το

Εξηγήσεις για το πώς είναι δυνατόν να προκάλεσε τέτοια καταστροφή μία πυρκαγιά που ξέσπασε τόσο κοντά στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, όταν οι άνεμοι ήταν -ευτυχώς- χαμηλοί, ζητά από την κυβερνητική πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί τους υπουργούς ότι ανταλλάσσουν συγχαρητήρια μεταξύ τους μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν στα βόρεια της Αττικής.

Η στάση ευθύνης που υπέδειξε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στα στελέχη του κόμματός του, ήταν δεδομένο ότι θα διαρκούσε μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που κατέκαψε χθες την Αττική. Από εκεί και ύστερα, ήταν απολύτως αναμενόμενο, η Κουμουνδούρου να ζητήσει εξηγήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για το τι δεν πήγε καλά και οδηγηθήκαμε σε αυτή τη κατάσταση.

«Έχουμε μια φωτιά η οποία ξέφυγε, μέσα σε κατοικημένες περιοχές, με ανέμους 2 και 3 μποφόρ –γιατί όταν έπιασε η φωτιά οι καταγεγραμμένοι άνεμοι ήταν σε αυτά τα επίπεδα», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο Open. «Επομένως είναι προκλητικό από πλευράς της κυβέρνησης να λέει ότι “όλα έγιναν υποδειγματικά”», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Βέβαια δεν μας ξενίζει αυτή η στάση, γιατί απέναντι σε οποιοδήποτε πρόβλημα τα κυβερνητικά στελέχη διαρκώς αυτοσυγχαίρονται», πρόσθεσε. Αναφερθείς στο θέμα της επάρκειας των εναέριων μέσων, σημείωσε ότι «υπάρχουν πληροφορίες πως 15 περίπου καναντέρ δεν μπορούν να πετάξουν λόγω τεχνικών βλαβών και τα καναντέρ που επιχειρούσαν στην Αττική ξεκινούσαν από τη Σκύρο». «Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει άμεσα αν ισχύουν όλα αυτά, γιατί αν ισχύουν είναι ακόμα πιο προκλητικό να λέγεται ότι όλα έγιναν υποδειγματικά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τοποθέτησε μία ακόμα διάσταση στα όσα συνέβησαν χθες στην Αττική. «Φαίνεται ότι σε ορισμένες περιοχές μέσα στον αστικό ιστό, δεν υπήρχε παρουσία της Πυροσβεστικής, προφανώς από επιλογή, σε αντίθεση με την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι και διευκόλυναν πάρα πολύ. Αυτό είναι κάτι το οποίο ακούσαμε ως μαρτυρία. Χαρακτηριστικά, θυμάμαι τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς, ο οποίος κατοικεί στις Αδάμες, να λέει το απόγευμα ότι δεν υπήρχε ούτε ένα πυροσβεστικό, όταν πια η φλόγα είχε μπει στις αυλές των σπιτιών», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ευθύνες στην κυβέρνηση για ελλιπή αντιπυρικά μέτρα επέρριψε και η Χαρά Καφαντάρη. «”Η κινητοποίηση και η επέμβαση ήταν άμεση”, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος πριν από 1,5 μήνα περίπου διαφήμιζε την αντιπυρική θωράκιση του Τατοϊου, εξαγγέλλοντας το πρόγραμμα “Δρυάδες” για 18 περιοχές της Αττικής. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Οι φωτιές στη Βαρυμπόμπη, Μεσσηνία, Εύβοια κ.α. συνεχίζονται, σπίτια καίγονται, δάση καταστρέφονται, η βιοποικιλότητα κινδυνεύει με αφανισμό, ενώ, αρμόδιοι υπουργοί, με εμφανές άγχος, βαφτίζουν “ακραίες συνθήκες” ανέμους 2-3 Μποφόρ και προσπαθούν να πείσουν ότι όλα “βαίνουν καλώς”», υποστήριξε η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως από τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να πιέσουν την κυβέρνηση, στοχεύοντας να αναδείξουν τους λάθος χειρισμούς της, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να παρουσιάσει ως «επιτυχία» τη χθεσινή καταστροφή, μέσω των επικοινωνιακών μηχανισμών που διαθέτει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη – Αστεροσκοπείο: Μείνετε σπίτι – Κλείστε πόρτες και παράθυρα σε όλο το Λεκανοπέδιο

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...