ΣΥΡΙΖΑ: Τι επιδιώκει ο Τσίπρας και γιατί λέει «όχι» στη μομφή

Μοιραστειτε το

Να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να πιέσει ασφυκτικά την κυβέρνηση πάνω στο ζήτημα των παρακολουθήσεων επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να «προσκαλεί» εκ νέου στη Βουλή  τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση.

Οι περισσότεροι πίστευαν ότι η ιστορία έκλεισε οριστικά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που ερεύνησε την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και απλώς θα χρησιμοποιούνταν προεκλογικά από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Τα πράγματα, όμως, δείχνουν να λαμβάνουν νέα τροπή. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να στριμώξει για τα καλά στα «σχοινιά» το Μέγαρο Μαξίμου, που βρίσκεται να βάλλεται από όλες τις πλευρές.

Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην κατάθεση νέας ερώτησης προς τον πρωθυπουργό, για την υπόθεση των υποκλοπών. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει μια νέα διάσταση στην ιστορία, καλώντας τον να απαντήσει για το αν εμπλέκεται και η ΕΥΠ στην παρακολούθηση των 33 προσώπων που φέρονται να παρακολουθούνταν μέσω Pretador, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento».

Όσοι, πάντως, διαβάζουν πίσω από τις γραμμές στην ερώτηση Τσίπρα, ισχυρίζονται πως μοιάζει περισσότερο με τοποθέτηση και με «τροχιοδεικτική βολή» για το τι θα ακολουθήσει στο εγγύς μέλλον. Επομένως, συνεχίζουν, το τελευταίο που φαίνεται να ενδιαφέρει την Κουμουνδούρου, είναι η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη – έτσι κι αλλιώς μοιάζει απίθανο το να πάει στη Βουλή και να απαντήσει στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μετατρέπει τις υποκλοπές σε «παντιέρα» της, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ταυτιστεί με επιχειρηματίες και ποδοσφαιρικούς παράγοντες που μέχρι πρότινος στήριζαν την κυβέρνηση και το τελευταίο διάστημα πέρασαν στην αντιπολίτευση, έχοντας, προφανώς, τους δικούς τους λόγους.

«Όχι» σε μομφή

Παράλληλα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να «σηκώσει το γάντι» που του πέταξε ο πρωθυπουργός και να προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του, αναμένοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Newsbomb.gr.

«Αξιοθρήνητο το γεγονός, ότι σχεδόν εκλιπαρεί για πρόταση μομφής, για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί. Αν ψάχνει σωσίβιο, δεν θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εάν φοβάται ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη βουλευτών και υπουργών του, δεν έχει παρά να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης», σημείωσε, χθες, σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Άλλωστε, σε περίπου 40 ημέρες θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η συζήτηση επί του προϋπολογισμού, που επί της ουσίας αποτελεί διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, επομένως δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποιο λόγο να «κάψει» για έξι μήνες ένα πολύτιμο αντιπολιτευτικό «χαρτί».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...