ΣΥΡΙΖΑ: Τη νέα χρονιά που έρχεται η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή

Μοιραστειτε το

«Στην αυγή του νέου έτους η ευχή όλων μας είναι μία: Να νικήσει η ζωή!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του

«Το 2022 μπορεί να γίνει ένα έτος αλλαγής, όπου η χώρα θα μπει σε ράγες σταθερότητας, ασφάλειας και δημιουργικότητας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του.

Σημειώνει ότι «τη νέα χρονιά που έρχεται η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και μία νέα προοδευτική κυβέρνηση. Μια νέα πολιτική ηγεσία που θα είναι συνδεδεμένη με την κοινωνία. Μια κυβέρνηση που δεν θα εξυπηρετεί τους λίγους εις βάρος των πολλών. Δεν θα περιφρονεί τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Μια κυβέρνηση που με σχέδιο, πολιτική βούληση και σκληρή δουλειά θα περιορίσει τις συνέπειες της πανδημίας υγειονομικά, κοινωνικά και οικονομικά».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως «στην αυγή του νέου έτους η ευχή όλων μας είναι μία: Να νικήσει η ζωή! Μια ευχή που ξεκίνησε ως σύνθημα στο στόμα των υγειονομικών των ανθρώπων που ηρωικά δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής. Τη μάχη αυτή, όμως, τη δίνουν χωρίς την απαραίτητη στήριξη της Πολιτείας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το 2021 «στιγματίστηκε με την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» και πως «η επιλογή του πρωθυπουργού να μην θωρακίσει το ΕΣΥ, να μην λάβει τα απαραίτητα μέτρα δημόσιας υγείας σε σχολεία, μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας οδηγούν τη χώρα ανοχύρωτη στο 5ο κύμα». «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δυστυχώς βάζει τη χώρα στο 2022 με τους χειρότερους οιωνούς. Με έναν προϋπολογισμό για το νέο έτος που καταρτίστηκε στη βάση της παραδοχής ότι η πανδημία τελειώνει», συνεχίζει, υποστηρίζοντας ότι «έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση αποτυχημένων και ιδεοληπτικών».

«Το αίτημα να νικήσει η ζωή όμως δεν περιορίζεται στη δημόσια υγεία. Αφορά στο σύνολο των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία, όπως η κλιματική κρίση, η έκρηξη των ανισοτήτων και το νέο κύμα ακρίβειας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «στη θέση του άγχους για επιβίωση και της ανασφάλειας χρειάζεται να μπει μια ζωή με αξιοπρέπεια, όνειρα και προοπτική».

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει με ευχές σε όλες και όλους για μια καλή χρονιά με υγεία και αλληλεγγύη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Θα ανοίξουν στις 10 Γενάρη με 30.000 κρούσματα; Το μέτρο που ίσως πέσει στο «τραπέζι»

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα 5 πιο κοινά συμπτώματα – Ποια εμφανίζονται πιο σπάνια

Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 01/01: Εκατ. ασφαλισμένοι «εγκλωβίστηκαν» – Πότε βγαίνουν

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...