ΣΥΡΙΖΑ: Τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών σε πρώτο πλάνο – Το βάρος σε εργασιακά και παιδεία

Μοιραστειτε το

Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και ο χώρος της παιδείας αποτελούν τα δύο πεδία στα οποία επικεντρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών

Να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις του με τα στρώματα εκείνα της κοινωνίας που τη τελευταία δεκαετία αποτελούσαν τον πυρήνα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα θέματα που απασχολούν έντονα τις λαϊκές οικογένειες.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Κωστής Χατζηδάκης, έχει χαρακτηριστεί ως «η μητέρα των μαχών» διά στόματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς η κυβερνητική αυτή επιλογή «χτυπάει» επί της ουσίας τα κοινωνικά στρώματα που προσπαθεί να εκφράσει πολιτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επομένως, η συγκρουσιακή διάθεση που δείχνει η Κουμουνδούρου για το εν λόγω ζήτημα δεν πηγάζει αποκλειστικά και μόνο από ιδεολογική σκοπιά, αλλά έχει να κάνει και με εμφανή σύγκρουση συμφερόντων – υπό την έννοια ότι όλα τα κόμματα εκφράζουν κοινωνικά συμφέροντα. Με απλά λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από αυτή τη μάχη προσπαθεί όχι μόνο να σφυρηλατήσει την ήδη καλή σχέση που έχει με τα εργαζόμενα στρώματα της πόλης, αλλά και να την εμβαθύνει.

Άλλωστε, με δεδομένο ότι κοινοβουλευτικά είναι από δύσκολο ως αδύνατο να αμφισβητηθεί στη πράξη η όποια στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης -και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι η μία τέτοια επιλογή- ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται σε κάθε ευκαιρία πως η επόμενη κυβέρνηση της οποίας θα ηγείται θα καταργήσει άμεσα τον «νόμο-έκτρωμα» -όπως τον χαρακτηρίζει- των Μητσοτάκη-Χατζηδάκη.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο αρχηγός του, έχουν επιλέξει να συνεχίσουν τη σύγκρουση στο μέτωπο της Παιδείας, με αιχμή την περικοπή περίπου 25.000 θέσεων εισακτέων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Το ζήτημα των σπουδών των παιδιών, αποτελεί για την ελληνική οικογένεια ένα μείζον ζήτημα – όχι μόνο για τις λαϊκές οικογένειες που πολλές φορές ορίζει και τον τρόπο που θα ζήσει τα επόμενα χρόνια όλο το νοικοκυριό, αλλά και για τα μεσαία στρώματα.

Επομένως, το γεγονός πως από φέτος, εν μέσω πανδημίας, θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια που προβλέπει λιγότερους εισακτέους, δίνει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανιστεί ως εκφραστής των συμφερόντων των οικογενειών και των παιδιών που θίγονται από το νέο σύστημα, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως εκπρόσωπο των συμφερόντων των ιδιοκτητών κολλεγίων.

Χτυπώντας σε αυτά τα δύο μέτωπα τη κυβέρνηση, η Κουμουνδούρου ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να πείσει τους πολίτες πως η πολιτική Μητσοτάκη είναι βαθιά ταξική και έχει ως «αντιπάλους» τους μικρομεσαίους, σε αντίθεση με το κόμμα τους που τους έχει ως βασική προτεραιότητα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικό καψόνι σε Ελληνίδα Πανεπιστημιακό και στον γιο της – Τι λέει ο σύζυγος της στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...