ΣΥΡΙΖΑ: Τα «κουκιά» για την Εξεταστική Επιτροπή βγήκαν – Πρεμιέρα για το «αντιΜητσοτάκης» μέτωπο

Μοιραστειτε το

Την εκτίμηση πως έχουν στριμώξει για τα καλά στα «σχοινιά» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απομονώνοντας τον πολιτικά και αναδεικνύοντας, παράλληλα, ένα μείζον θέμα, όπως αυτό της διασπάθισης δημοσίου χρήματος για την ευνοϊκή μεταχείριση της κυβέρνησης μέσω της λεγόμενης «λίστας Πέτσα» και των δημοσκοπήσεων της εταιρίας Opion Poll, καταθέτουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τονίζουν ότι αυτή η υπόθεση δεν θα κλείσει έτσι εύκολα.

Από τη στιγμή που «έσκασε» στην Αυστρία το σκάνδαλο με τις στημένες δημοσκοπήσεις που οδήγησε σε παραίτηση τον Καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ήταν δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχανε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πως θα προσπαθούσε να μεταφέρει στα ελληνικά δεδομένα μία υπόθεση που έχει προκαλέσει αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Άλλωστε, δεν είναι κρυφό ότι στη Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η έκταση του αυστριακού σκανδάλου είναι μηδαμινή μπροστά στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Πολλές φορές έχουν δηλώσει δημόσια ότι η «λίστα Πέτσα» δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία προσπάθεια επιβολής έμμεσου «ελέγχου» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ έχουν ζητήσει να ελεγχθεί συγκεκριμένη εταιρία δημοσκοπήσεων που ο ιδιοκτήτης της παίρνει με απευθείας ανάθεση δουλειές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Αυτό που θέλουν να αποσαφηνίσουν, είναι πως σε καμία περίπτωση δεν στρέφονται εναντίον των Μέσων, αλλά εναντίον του «συστήματος» Μαξίμου που επιχειρεί να ελέγξει πλήρως την ενημέρωση.

Έχοντας, λοιπόν, την ανέλπιστη βοήθεια από έναν «ομόσταβλο» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη, κατάφεραν να ανακινήσουν ξανά τις παραπάνω υποθέσεις, έχοντας μάλιστα τη στήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η οποία συναινεί στο να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για να ελεγχθεί το κατά πόσο η κυβέρνηση προσπάθησε να χειραγωγήσει τους πολίτες, χρησιμοποιώντας δημόσιο χρήμα.

Εκτός από το προφανές, δηλαδή την αναμόχλευση της εν λόγω ιστορίας, που έρχεται για τα καλά στο προσκήνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε μέσω της πρότασης του για την Εξεταστική Επιτροπή να αποκομίσει και άλλα πολιτικά κέρδη, με τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να υπογραμμίζουν πως:

  • Ο αρχηγός τους εμφανίζεται ως ηγέτης του συνόλου της αντιπολίτευσης, που παρά τις επιμέρους – ή και σοβαρές – διάφορες που μπορεί έχουν μεταξύ τους τα κόμματα, συσπειρώνεται γύρω από μια πρωτοβουλία του, βάζοντας στο στόχαστρο όλων την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτακη.
  • «ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», τέλος. Πλέον υπάρχει το «αντιΜητσοτάκης» μέτωπο. Όπως λένε, μετά από αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές διαδικασίες όπου απομονώθηκε η Νέα Δημκρατία, η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει την αντιπολίτευση και επιβεβαιώνει πως το πάλαι ποτέ «αντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο δεν υπάρχει πλέον, αλλά έχει αφήσει τη θέση του σε ένα αντικυβερνητικό – αντιμητσοτακικο μέτωπο.
  • Η χειραγώγηση του Τύπου και της ενημέρωσης από την κυβέρνηση είναι πανθομολογούμενη στη κοινη γνώμη και το αίτημα να σταματήσει λαμβάνει συντριπτική αποδοχή σε κοινωνικό επίπεδο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρνει να πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες για διαφάνεια και έλεγχο. Μπορεί στο κοινοβούλιο να είναι οριακά πλειοψηφική η κυβερνητική θέση και στάση στο εν λόγω θέμα, αλλά στη κοινωνία είναι συντριπτικά μειοψηφική .
  • Η αμήχανη αντίδραση της ΝΔ είναι ενδεικτική της αγωνίας της για την πρωτοβουλία Τσίπρα. Περίμενε να δει τις αντιδράσεις των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης για να τοποθετηθεί, ελπίζοντας να αποφύγει την εξεταστική.
  • Αξιοποιείται για πρώτη φορά και με την πρώτη απόπειρα η νέα διάταξη του Συντάγματος, όπως αυτή αναθεωρήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υπάρχει πιο εύκολα και δημοκρατικά κοινοβουλευτικός έλεγχος της πλειοψηφίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...