ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος η συναίνεση για τη πανδημία – Από εδώ και εμπρός μόνο επίθεση

Μοιραστειτε το

Αλλάζει τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και εμπρός στο ζήτημα της πανδημίας.

Μετά το τρίτο «όχι» που άκουσε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις συναινετικές προτάσεις που κατέθεσε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να εξαπολύσουν έναν νέο κύκλο επιθέσεων σε βάρος της κυβέρνησης, χρεώνοντας της όλη την ευθύνη για το νέο κύμα που χτυπάει τη χώρα, την ώρα που το σύστημα Υγείας δέχεται αφόρητη πίεση.

Εδώ και εβδομάδες, η Κουμουνδούρου έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας το Μέγαρο Μαξίμου πως δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσαν να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού, επιχειρώντας να περάσει το μήνυμα πως όλα βαίνουν καλώς.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, την ώρα που καταγράφεται το ένα «μαύρο» ρεκόρ μετά το άλλο στα κρούσματα και η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας ολοένα και αυξάνεται, ο Αλέξης Τσίπρας με δημόσια παρέμβαση του το Σάββατο, έτεινε χείρα βοηθείας προς τη πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, προτείνοντας μία σειρά από συναινετικά μέτρα προκειμένου να ανασχεθεί το νέο κύμα. Αντί θετικής απάντησης, έλαβε ακόμα μία περιφρονητική -όπως τη χαρακτηρίζουν- απάντηση.

Μετά από τη τελευταία αυτή εξέλιξη, η Κουμουνδούρου αποφάσισε πως οι όποιες προσπάθειες συναίνεσης, τελείωσαν. Από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξηγήσουν στους πολίτες πως γίνεται η χώρα μας να είναι σε πολύ χειρότερη θέση φέτος, σε σχέση με πέρσι, από τη στιγμή μάλιστα που έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 60% του πληθυσμού.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η απάντηση είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τα όσα συμβαίνουν. Δική τους επιλογή, λένε, ότι ήταν η προσπάθεια να δημιουργηθεί μία ψευδής επικοινωνιακή εικόνα ότι η πανδημία «νικήθηκε». Δική τους επιλογή ήταν το να μην ενισχύσουν καθόλου τα μέσα μεταφοράς. Δική τους επιλογή ήταν το να μη γίνονται έλεγχοι και συνεχή τεστ στους μαζικούς χώρους εργασίας. Δική τους, τέλος, επιλογή, ήταν εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας να γίνονται συγχωνεύσεις σε τμήματα στα σχολεία, αντί να προσληφθούν αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές.

Επίσης, στον πρωθυπουργό ρίχνουν την ευθύνη για την αποτυχία του προγράμματος εμβολιασμού, όπως και το ότι δεν είχε προετοιμάσει όλο αυτό το διάστημα θεραπευτικά πρωτόκολλα και δεν προνόησε να φέρει φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται και σε άλλες χώρες. Το πιο σημαντικό, όμως, κατά τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, είναι ότι δεν ενίσχυσε καθόλου τα νοσοκομεία. Αντίθετα, ετοιμάζεται να μειώσει κατά 900 εκατομμύρια τις δαπάνες για την Υγεία, ενώ την ίδια στιγμή έχει μετατρέψει σε προσωπική του κουστωδία την επιτροπή των ειδικών.

Όλη η τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και εμπρός στο ζήτημα της πανδημίας, μπορεί να συνοψισθεί στο κλείσιμο της εισήγησης που έκανε χθες, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Πολιτικού Κέντρου του κόμματος του, όπου και υπογράμμισε πως «η πολιτική ευθύνη τόσο για τη σημερινή κατάσταση αλλά και για ό,τι έρχεται τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, του ανήκει αποκλειστικά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...