ΣΥΡΙΖΑ: Σε πρώτο πλάνο η απεργία και η καθημερινότητα

Μοιραστειτε το

Παρά τις γνωστές «αρρυθμίες» που υπάρχουν στον συνδικαλιστικό τομέα, τα στελέχη και τα απλά μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έλαβαν μέρος σε εξορμήσεις και συμμετείχαν σε δράσεις για την προετοιμασία της απεργίας.

Την ελπίδα τους ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής της κρίσης ακρίβειας, εκφράζουν από την Κουμουνδούρου.

Δεν είναι κρυφό πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν επενδύσει πολιτικά στη σημερινή κινητοποίηση, παρά την αδυναμία, αλλά και την «απροθυμία» ορισμένων συνδικαλιστικών στελεχών τους να συμβάλουν καταλυτικά στην επιτυχία της.

Παρά τις γνωστές «αρρυθμίες» που υπάρχουν στον συνδικαλιστικό τομέα, τα στελέχη και τα απλά μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έλαβαν μέρος σε εξορμήσεις και συμμετείχαν σε δράσεις για την προετοιμασία της απεργίας. Ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασαν φυλλάδια για την απεργία σε γειτονιές της χώρας.

«9 του Νοέμβρη, η ελληνική κοινωνία δείχνει ότι έχει σφυγμό και αντιστέκεται απέναντι στην ακρίβεια, απέναντι στην εξαθλίωση, την αισχροκέρδεια, στη μείωση του εισοδήματος, με αίτημα έναν μισθό αξιοπρέπειας. Δηλαδή αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη – Χατζηδάκη», σημείωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

Η παραπάνω δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ορόσημο για το αύριο, τη σημερινή συγκέντρωση. Κυρίως, γιατί θα δείξει σε μεγάλο βαθμό τις προθέσεις των πολιτών. Αν, δηλαδή, είναι διατεθειμένοι να δείξουν στην κυβέρνηση ότι δεν θα καθήσουν με σταυρωμένα χέρια και μοιρολατρικά, απέναντι στα όσα συμβαίνουν.

Και όπως λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι λίγα. Το μεγάλο πρόβλημα των πλειστηριασμών, είναι και πάλι εδώ. Δεν κινδυνεύουν μόνο τα λαϊκά στρώματα, αλλά και η μεσαία τάξη, που κατά την άποψη τους αφέθηκε στις ορέξεις των «κορακιών» των εταιρειών ενέργειας και των εισπρακτικών εταιρειών τύπου Πάτση.

Μιλάνε για καθολική αφαίμαξη του εισοδήματος των αδυνάτων, με αποτέλεσμα μαγαζιά να βάζουν λουκέτο και οικογένειες να μην έχουν πώς να βγάλουν τον μήνα. Συμπληρώνουν, επίσης, πως το λεγόμενο καλάθι του νοικοκυριού εξελίχθηκε σε παρωδία, αφού ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης «επιδόθηκε σε έναν μαραθώνιο κοροϊδίας που δεν είχε προηγούμενο, υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων μας».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι σε λίγες ημέρες θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για το 2023, ο οποίος θα κινείται στα ίδια και χειρότερα επίπεδα «αναλγησίας» με τις προηγούμενες χρονιές.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: «Νέα πανωλεθρία Μητσοτάκη στην PEGA»

Ηλιόπουλος: Bατερλό για τον Μητσοτάκη η συνέντευξή του

ΣΥΡΙΖΑ: Τι επιδιώκει ο Τσίπρας και γιατί λέει «όχι» στη μομφή

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...