ΣΥΡΙΖΑ: Σε πρώτο πλάνο η ακρίβεια και «πυρά» για την κυβερνητική απραξία

Μοιραστειτε το

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την Κυριακή, κατά τη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο «εσωκομματικά» και να αφιερωθεί στη σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία

Αποφασισμένος να ανεβάσει τους τόνους της αντιπολιτευτικής του ρητορικής, έχοντας ως βασική αιχμή την ακρίβεια που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναλαμβάνει ξανά ρόλο πρωταγωνιστή στην αντιπαράθεση με το Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου θέλει την Κυριακή, κατά τη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο «εσωκομματικά» και να αφιερωθεί στη σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία.

Η άνοδος των τιμών στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα βασικά ήδη διαβίωσης προκαλεί καθημερινά δυσκολίες στους πολίτες, που βλέπουν το εισόδημα τους να εξανεμίζεται. Αυτό το μείζον πρόβλημα θέλει να φέρει ξανά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πρώτο πλάνο, καθώς υποστηρίζουν ότι η κυβερνητική πλευρά και τα φιλικά προς αυτή Μέσα Ενημέρωσης προσπαθούν να το υποβαθμίσουν – αν όχι να το εξαφανίσουν.

Επομένως, πάνω στο ζήτημα της ακρίβειας θα εστιάσει κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή για το νέο κλιματικό νομοσχέδιο, σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας – εκτός από την επίθεση που ετοιμάζει για αυτό καθ’ αυτό το νομοσχέδιο. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιτεθεί με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να επαναλάβει δύο πράγματα.

Πρώτον, ότι η κυβέρνηση του είναι δέσμια του καρτέλ της ενέργειας και δεύτερον, ότι αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των καταναλωτών με πλαφόν στην τιμή του ρεύματος και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ακριβώς επειδή στηρίζει αυτές τις πρακτικές των καρτέλ.

Κλείνει το εσωκομματικό μέτωπο

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να κλείσει οριστικά όλα τα ανοιχτά εσωκομματικά ζητήματα την Κυριακή, κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή προέκυψε από την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση.

Την ικανοποίηση για τη συμμετοχή σχεδόν 170.000 πολιτών στη διαδικασία εκλογής προέδρου, διαδέχθηκε η «γκρίνια» αρκετών πλευρών -όχι μόνο της «Ομπρέλας»- για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή του ανώτατου κομματικού οργάνου.

Αρχικά, η ίδια η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, απέστειλε επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία του ζητάει να δεχθεί μία μικρή αύξηση του αριθμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, εξαιτίας των πολλών ενστάσεων που προέκυψαν λόγω των πολλών ποσοστώσεων που είχαν επιβληθεί για την εκλογή του οργάνου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρνητικός στο να αποδεχθεί την πρόταση του Ηλία Νικολακόπουλου.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...