ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «Turkaegean»: «Κρεσέντο υποκρισίας Γεωργιάδη η ΕΔΕ»

Μοιραστειτε το

Τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την εντολή ΕΔΕ από τον  υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αφορμή τη διαταγή ΕΔΕ του Άδωνι Γεωργιάδη για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος της Τουρκίας «Turkaegean».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον κ. Γεωργιάδη ότι μέσα σε έναν χρόνο δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια διαμαρτυρίας και αφήνει την Τουρκία «να αλωνίζει» στην Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς τον «διακοσμητικός υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, κατόπιν εντολής του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean» στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Κρεσέντο υποκρισίας Γεωργιάδη η ΕΔΕ για να ρίξει σε υπαλλήλους τις ευθύνες του για το «Turkaegean»- Αυτοί που δεν θα έλεγαν ποτέ «Βόρεια Μακεδονία» έδωσαν στην Τουρκία το «Turkaegean»

Ο κ. Γεωργιάδης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, όπως έκανε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, διέταξε ΕΔΕ για να ρίξει τις βαρύτατες και επιζήμιες ευθύνες του αλλού. Αντί να παραιτηθεί που – εν μέσω κλιμακούμενων τουρκικών απειλών στο Αιγαίο – λόγω ανικανότητάς του παρεδόθη στη γειτονική χώρα ένα όνομα το οποίο βλάπτει τον ελληνικό τουρισμό, επιχειρεί να οικειοποιηθεί όλο το Αιγαίο και μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει επικίνδυνο προηγούμενο για τα εθνικά μας συμφέροντα, ψάχνει υπαλλήλους για να τους ρίξει την ευθύνη.

Ο άνθρωπος που δεν θα έλεγε ποτέ «Βόρεια Μακεδονία» παρέδωσε στην Τουρκία το «Turkaegean». Η συγκεκριμένη επίβλεψη ήταν από τις λίγες αρμοδιότητες που του έχει αφήσει ο κ. Μητσοτάκης, κι όμως ο κ. Γεωργιάδης εδώ και έναν χρόνο δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια διαμαρτυρίας και αφήνει την Τουρκία να αλωνίζει στην Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ.

Είναι γνωστό πως ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας διακοσμητικός υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ίσως αυτό αποτελεί κι ένα σημείο που θα συμφωνούσαμε με τον κ. Μητσοτάκη. Αν είχε ουσιαστικές αρμοδιότητες δεν μπορούμε να φανταστούμε τι άλλο θα είχε κάνει.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...