ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικές υποσχέσεις και «πανικός» πίσω από την υπόσχεση Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό

Μοιραστειτε το

ΣΥΡΙΖΑ: Στο συμπέρασμα πως το Μέγαρο Μαξίμου μελετάει ήδη σενάρια για πρόωρες εκλογές, έχουν καταλήξει στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, η προχθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα όσα υποσχέθηκε για τον κατώτατο μισθό, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την άποψη ότι το 2022 θα είναι μία εκλογική χρονιά.

Ένα από τα μέτρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Την εν λόγω πρόταση την είχε ρίξει στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και το πρόβλημα δεν είχε γίνει ακόμα εμφανές στην τσέπη των καταναλωτών.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση, προχώρησε σε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, από τις αρχές του έτους. Την κίνηση αυτή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη χαρακτηρίζει «κοροϊδία». Από την Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν ότι ενώ όλο αυτό το διάστημα των, σχεδόν, τεσσάρων μηνών το κυβερνητικό επιτελείο υποστήριζε πως η οικονομία δεν είναι σε θέση να αντέξει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «λαϊκισμό».

Όπως, μάλιστα, αναφέρουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ξαφνικά ο πρωθυπουργός, μέσω της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, ανακοίνωσε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού για τον Μάιο, κάνοντας αυτό που «δεν άντεχε» η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τα ίδια πρόσωπα, η κίνηση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη υποδηλώνει «πανικό» μπροστά στην ακρίβεια που συνθλίβει το εισόδημα των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων. Έτσι ερμηνεύουν το γεγονός ότι μόλις 13 μέρες μετά την ανακοίνωση της «κοροϊδίας του 2%» -όπως τη χαρακτηρίζουν-, ο πρωθυπουργός έσπευσε να ανακοινώσει και νέα παρέμβαση στον κατώτατο μισθό.

Προεκλογικές υποσχέσεις;

Η κεντρική εκτίμηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι πως στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός παραχώρησε εκτάκτως αυτή τη συνέντευξη, για να μιλήσει για το ζήτημα του κατώτατου μισθού.

Αυτή η ενέργεια, σε συνδυασμό με τα εκλογικά σενάρια που έκαναν την εμφάνιση τους την προηγούμενη Κυριακή στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, ενισχύουν στον ΣΥΡΙΖΑ την πεποίθηση ότι το 2022 θα είναι χρονιά εκλογών. Τοποθετούν, μάλιστα, ως πιθανότερο χρόνο διεξαγωγής τους το φθινόπωρο, καθώς η κυβέρνηση στηρίζει πολλά στην αντιστροφή του κλίματος μέσα από ένα ιδιαίτερα δυναμικό καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό, με την ελπίδα ότι η πανδημία θα έχει κοπάσει.

Πάντως, θεωρούν την προαναγγελία της αύξησης του κατώτατου μισθού για το Μάιο ως νέα – ανεπαρκή – πολιτικά και πρακτικά κίνηση, καθώς η ακρίβεια είναι ήδη εδώ από τώρα, αλλά οι εργαζόμενοι θα πουν «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...