ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης πετά την ευθύνη για τα εγκληματικά λάθη στην επιτροπή του υπ. Υγείας

Μοιραστειτε το

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετά την ευθύνη για τα εγκληματικά λάθη που έγιναν κατά την διάρκεια της πανδημίας, στην επιτροπή, ενώ ζητά να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία-ασυλία

Για αιφνιδιαστική τροπολογία δέκα υπουργών η οποία «εξασφαλίζει ότι τα μέλη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων όχι μόνο δεν μπορούν να διωχθούν δικαστικά αλλά ούτε καν να κληθούν να καταθέσουν στις δικαστικές Αρχές για τη διαχείριση της πανδημίας, μην τυχόν και αποκαλυφθούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ταυτόχρονα ζητά εξηγήσεις «για ποιον λόγο εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων».

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αγνοεί τις εισηγήσεις τους και τα επιδημιολογικά δεδομένα και φέρνει τους επιστήμονες προ τετελεσμένων και προειλημμένων πολιτικών αποφάσεων».

«Η διάταξη αυτή προσβάλλει το κύρος της επιτροπής στη κοινή γνώμη και δίνει στρεβλή εντύπωση για τα μέλη της», τονίζεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Σε κάθε περίπτωση άλλωστε, ο ρόλος της Επιτροπής είναι γνωμοδοτικός, συνεπώς οι όποιες ευθύνες για τα εγκληματικά λάθη που έχουν οδηγήσει στο 6μηνο αποτυχημένο λοκντάουν, στην κατάρρευση του ΕΣΥ και της οικονομίας, είναι αποκλειστικά του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του».

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει «αναμένουμε την άμεση απόσυρση της αντισυνταγματικής αυτής διάταξης και την άμεση δημοσίευση των πρακτικών από όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής ώστε να κατανοήσουμε για ποιες παρεμβάσεις υπουργών του κ. Μητσοτάκη ζητείται σήμερα η ασυλία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.305 νέες μολύνσεις στην Αττική και 374 στη Θεσσαλονίκη – Αναλυτικά η διασπορά

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...