ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Πέτσας να εξηγήσει γιατί έδωσε δημόσιο χρήμα με πρόσχημα την πανδημία»

Μοιραστειτε το

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

«Ο κ. Πέτσας χρηματοδότησε με δεκάδες χιλιάδες ευρώ από την καμπάνια ‘μένουμε ασφαλείς’ κανάλι, το οποίο παρέχει σε εκπομπή του νομικές συμβουλές κατά της καραντίνας και της υποχρεωτικής μάσκας, που προωθεί την αυτοδικία και χαρακτηρίζει τον κορονοϊό και τις μάσκες ‘συνωμοσία για να πεθάνουν 15.000 παιδιά και να φτιαχτεί ένα κιλό αδρενόχρωμα’».

Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ζητά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα «να εξηγήσει στους πολίτες γιατί έδωσε δημόσιο χρήμα με πρόσχημα την πανδημία, σε αρνητές μάσκας και συνωμοσιολόγους». «Αν δεν μπορεί, ας μας εξηγήσει τουλάχιστον πως παράγεται το ‘αδρενόχρωμα’», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πέτσας: «Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα»

Νωρίτερα σήμερα (03/10), ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για ό,τι συμβαίνει με την διασπορά του κορονοϊού, την αποτελεσματικότητα των μέτρων και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης και την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων τέλη Οκτωβρίου, για την οποία έκανε λόγο στην χθεσινή επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο κ. Μαγιορκίνης, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι για να αξιολογηθούν τα μέτρα πρέπει να περάσει ένα ικανό διάστημα από την λήψη τους.

«Την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθούν τα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει ανησυχία για τις περιοχές που είχαν ένα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο το οποίο δεν φαίνεται να υποχωρεί τόσο γρήγορα, όπως τα Τρίκαλα, η Πιερία και το κέντρο της Αθήνας», επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

«Πριν δούμε πώς αποδίδουν τα μέτρα, δεν θα πάρουμε πρόσθετα», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι «τα μέτρα που έχουμε πάρει ήδη είναι πολλά, σημασία όμως έχει η εφαρμογή τους. Αν συνεχίσουμε να τα εφαρμόζουμε σωστά δεν θα υπάρξει ανάγκη για νέα μέτρα.»

Αναφορικά με το κλείσιμο καταστημάτων στις 10 το βράδυ, τόνισε πως μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα είναι εύκολο να εφαρμοστούν, ωστόσο πρέπει να αξιολογηθεί εάν ένα τέτοιο μέτρο θα δημιουργούσε πιο έντονο συγχρωτισμό. Ωστόσο προς το παρόν δεν είμαστε στη λήψη πρόσθετων μέτρων, επανέλαβε.

Σχετικά με το σενάριο ενός lockdown, σε περίπτωση που καταγραφεί διπλασιασμός των κρουσμάτων, ο ίδιος απάντησε: «Ένα τέτοιο σενάριο, θα ήταν δραματικό. Στο σημείο που είμαστε τώρα ωστόσο, φαίνεται πως δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους.».

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Μαγιορκίνης στο Newsbomb.gr: Δεν υπάρχει συζήτηση για lockdown – Είμαστε μακριά από αυτό

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...